1. kolo
20.08.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Chievo Verona 1:2

Domácí porážku hned zkraje soutěže zaznamenalo Udinese, v sestavě i s českým záložníkem Jakubem Janktem. Zebry doma nestačily na Chievo, které zvítězilo díky skvělému výkonu Valtera Birsy, jenž jednu branku připravil a druhou vstřelil sám.

Už začátek utkání naznačil, že by se diváci v Dacia Areně nemuseli vůbec nudit a byl to Jakub Jankto, kdo založil první gólovku. Po jeho přihrávce odcentroval De Paul a Nuytinck hlavou těsně minul branku. V 15. minutě se hosté dostali do překvapivého vedení, na rohový kop Birsy si naskočil nikým nehlídaný Roberto Inglese a Chievo vedlo 1:0.

Zebry se tlačily dopředu, ale gólová odpověď z jejich strany přišla až ve 37. minutě. De Paul přihrál do vápna Théréauovi a ten z první překonal Sorrentina. Brankář Chieva neměl zrovna dvakrát čisté svědomí, nepříliš razantní pokus útočníka domácích asi měl vyrážet. Každopádně Fly Donkeys si mohli vzít vedení zpátky, kdyby před koncem poločasu těsně neminul branku aktivní Birsa.

Co se slovinskému záložníkovi nepovedlo na sklonku prvního poločasu, to se podařilo později. Birsa se opřel do míče z velké dálky a parádním kopem pod břevno nedal Scuffetovi žádnou šanci. Opravdu parádní fotbalový okamžik. Znovu vyrovnat mohl Lasagna, jehož tečované ráně nechybělo mnoho. Stejný muž měl minutu před koncem ještě jednu šanci, ale tentokrát skvěle zasáhl Sorrentino. Udinese už vyrovnat nestihlo a doma na začátku ligové soutěže padlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hardwell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele