14. kolo
25.11.2017 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Chievo díky Inglesemu otočilo utkání se Spalem

Spal ve Veroně velmi dobře začal, když se prosadil vlastním gólem domácí obránce Cesar, jenže Mussi Volanti zachránil dvěma góly útočník Roberto Inglese. Trápení nováčka tak dál pokračuje.

Spal se snažil získat další body i s vědomím, že proti domácímu Chievu to bude mít především v útoku hodně složité. Ofenzivní povinnosti si dnes na stadionu Bentegodi měli plnit především Paloschi, Bonazzolli a Grassi s Rizzem. Domácí přijali "ztraceného syna" Paloschiho vřele, ale jména obránců Cesara, Gobbiho či Tomoviće jasně ukazovala, že se s ním nikdo mazlit nebude.

Hra byla od prvních chvil hodně kouskovaná. Až ve 14. minutě si za obranu naběhl Riccardo Meggiorini a když už se málem chystal radovat, byl mu máván ofsajd. O to větší šok to pro domácí byl o tři minuty později, když do vápna pronikl Manuel Lazzari a nikdo jej neodzbrojil, takže Lazzari směle postupoval dál. Nakonec vymyslel centr do vápna, který si nechtěně srazil do vlastní brány obránce Boštjan Cesar - 1:0.

Chievo mělo z úvodu utkání hodně špatný pocit, ale nevzdalo se. K zakončení se po přihrávce spoluhráče dostal Nicola Rigoni, jehož pokus zpoza vápna však prosvištěl kolem tyče. To samé se povedlo mladému záložníkovi Grassimu, který nejprve obral soupeře o míč po špatné rozehrávce a technicky jej posílal těsně vedle!

Pár minut před koncem první půle se ke slovu dostal Roberto Inglese, který opět těžil ze špatné rozehrávky soupeře. Trefil však v obrovské šanci jen vyběhnutého brankáře Alfreda Gomise! Vysokého útočníka Roberta Ingleseho hledaly centry také po změně stran. Deset minut poté, co byli hráči opět na trávníku, Inglese dokonce zakončoval hlavou jednu povedenou nahrávku a dostal balon do sítě! Radost však byla kvůli ofsajdu předčasná.

Rohový kop o chvíli později nasměroval Nenad Tomović jen těsně nad břevno a domácí začali rapidně zvyšovat svůj tlak. Přeměnit jej v gól se jim povedlo v 66. minutě, kdy centr do ohně neodrazil vlastně nikdo ve vápně, načež se balon dostal k pohotovému Inglesemu. Ten jej bez potíží uklidil do brány a srovnal!

Chievu to samozřejmě nestačilo a osm minut před koncem utkání se jméno Roberta Ingleseho objevilo na střelecké listiny znovu. I v tísni dokázal ve vápně Inglese skórovat a domácí otočili utkání - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele