11. kolo
28.10.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Otec vs. syn – 1:0 pro AS Řím

AS Řím doma vyhrál nad Boloňou, i když žádný festival gólových akcí to nebyl. Stejně jako proti Crotone mu stačila jediná branka, o kterou se tentokrát zasloužil Stephan El Shaarawy. Bologna si větší šance vytváře neuměla.

AS doma hraje velice dobře, ale muselo si dávat pozor na Boloňu, které to zase jde na venkovní půdě. Dnes se trenér Di Francesco, který mimo jiné hrál proti svému synovi, spoléhal na hráče jako Alisson, Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Pellegrini, De Rossi, Defrel, Džeko nebo El Shaarawy. AS potřebovalo vyhrát a hlavně neztratit další hráče, neb jej čekal domácí duel s Chelsea v rámci Ligy mistrů.

Takové pocity Bologna nemá, takže se může vesele soustředit jen na ligu. Spokojená ale zatím být nemůže, což se dnes snažili vylepšit například Krafth, González, Helander, Masina, Poli, Pulgar, Verdi, Petković a samozřejmě Di Francesco mladší. Čekala je ale velmi těžká práce, protože i přes absence je defenzíva Říma pověstná.

Trochu pomalý a opatrný úvod do utkání zakazoval množství šancí, ale diváci přesto dávali najevo nadšení z toho, že alespoň mohou být na stadionu. První půle se odbývala bez nápadu i chuti, prakticky žádné větší šance k vidění nebyli. Možná to je zapříčeněno také faktem, že AS se soustředí na klíčový duel s Chelsea, možná Bologna nebyla takovým lákadlem. V poklidné kombinaci se AS nenechalo rušit, v čemž mu Bologna vyšla vstříc.

Ve 28. minutě hlavičkoval volný Edin Džeko, který ovšem hlavičku nezvládl a míč poslal jen nad břevno! Svou šanci měli i hosté, jenže promarnili ji. Adam Masina hlavičkoval do správného koutu sítě, jenže Alisson se předvedl neskutečným zákrokem! A právě tehdy AS udeřilo. Stačil jeden rohový kop, při němž se balon dostal na zadní tyč. Tam si naběhl Stephan El Shaarawy, který balon uklidil placírkou do sítě!

Druhý poločas začalo AS trochu aktivněji a dlouhý pas ze strany málem usměrnil do brány záložník Kevin Strootman! Nakonec ale na balon na zadní tyči těsně nedosáhl. Následně sice Edin Džeko míč do sítě dostal, jenže balon přebíral v ofsajdu, takže branka nemohla být uznána. Hosté potřebovali impuls k lepšímu hernímu projevu, takže byl stažen Nagy a do hry byl vyslán Falleti. Na straně domácích se místo Defrela měl prát s obranou Boloně Perotti.

Dlouhé centry v podání domácích barev směrem na vysokého Džeka možná zněly na počátku jako dobrý nápad, ale s postupem času si na ně brankář hostí i jeho obránci zvykli, takže Řím přestával znázorňovat nebezpečí před svatyní Felsinei. Tlak AS celkově ustával a jeho hra se omezovala na bránění toho, s čím přišel soupeř.

Což ale nebylo příliš náročné pro brankáře Alissona nebo jeho obranu, takže domácí spíše běhali kolem vlastního vápna. Edin Džeko se po jedné krásné nahrávce vpřed dostal přes obránce a dokonce zakončil, ale opět jej zabrzdil praporek pomezního signalizující ofsajd. A v tomto duchu se odehrávala vlastně většina druhé půle - Bologna snažící se o srovnání, AS v poklidu pendlující kolem vlastního vápna pro případ, že by to soupeři začalo vycházet.

Zajímavý průnik Stephana El Shaarawyho zastavil ještě lepší zákrok Masiny, který nenechal rozehrávat ani rohový kop. El Shaarawy celkově neměl moc podporu ostatních spoluhráčů, takže když se o něco pokoušel, neměl si s kým balon "narazit". Takže podle toho také jeho akce končily na prvním, druhém protihráči.

Deset minut před koncem se dlouhý pas ze strany snesl k nohám Edina Džeka, který je natáhl, ale už mu nezbyla síla na zamíření. Od té doby Felsinei často vysílali jeden dlouhý pas za druhým, což však vysokým obráncům Vlků vůbec nevadilo. Verdi z nařízeného volného přímého kopu pálil hodně mimo, Bologna si další větší šanci vytvořit nedokázal.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele