7. kolo
02.10.2016 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Doria opět ztratila, Palermo veze bod

Sampdoria opět ztratila body a budoucnost trenéra Giampaola je hodně nahnutá. Dnes se jako první prosadili hosté ze Sicílie, když po hodině hry překonal brankáře Viviana Nestorovski. A Námořníkům opět trvalo do posledních vteřin zápasu, než dokázali vstřelit gól.

Sampdoria nechtěla nic podcenit a trenér Giampaolo vyslal na hřiště to nejlepší, co uznal za vhodné. Na hřišti byli hráči jako Regini, Viviano, Linetty, Alvarez, Muriel nebo veterán Quagliarella. Palermo se spoléhalo na silnou středovou linii, do níž spadala jména jako Rispoli, Gazzi, Bruno Henrique a Aleesami. Jediného hrota v podobě Nestorovskiho podporovali Diamanti s Hiljemarkem.

Sampdoria byla v úvodu mírně lepším týmem. Měla ve svém středu i Luise Muriela, který si navedl míč před vápno a pěknou střelou k tyči prověřil pozornost gólmana Palerma, jenže ten jeho pokus kryl. Do střely se chtělo také Rickyho Alvarezovi, který rovněž nemířil vůbec špatně. Doria zcela diktovala tempo hry a udávala hře jasný obraz. Luis Muriel dostal míč na levé straně a poté se prodral až do vápna, kde pálil těsně vedle.

Poté se tempo hry uklidnilo a Palermo se začalo stále častěji a nebezpečněji osmělovat. K vyložené šanci se ale dostat nemohlo. A tak se musel znovu předvést brankář Posavec, který perfektním skokem k tyči zlikvidoval dobře mířenou hlavičku Barreta. Někdejší hráč právě Palerma prožíval skvělé utkání a byla na něm vidět touha ukázat se. První půli uzavřela chyba hostující obrany, kterou vystihl útočící Luis Muriel. Ten ale nechal zazářit jen brankáře Posavece!

Rovněž nástup do poločasu druhého se odbýval v režii Námořníků. Ricky Alvarez se šikovně uvolnil a navedl si míč na střed hřiště, odkud zpoza šestnáctky vypálil. Škoda pro něj i celou Dorii, že mířil těsně vedle! O chvíli později už se málem radoval Luis Muriel. Ten se dostal do vápna a krásnou ranou málem prostřelil brankáře Posavece, jenže ten na poslední chvíli vymrštil svou nohu a balon vyrazil mimo!

Doria v těchto chvílích drtila svého soupeře a byla jasně lepší. Ale jak už to u ní v letošní sezoně bývá, lepší nevyhrává. Právě v té době totiž domácí obránci chybovali. Jmenovitě to byl Silvestre, který ve vápně těsně nedosáhl na centr Aleesamiho, který tak propadl ke zcela volnému Iljovi Nestorovskému - 1:0 pro Palermo a pro Dorii šok.

Pravda, domácí měli asi třicet minut na odpověď, ale letos jsou v těchto situacích pod takovou dekou, že se jen málokdy opravdu zadaří. Trenér Giampaolo přesto bojoval a na trávník vyslal Patrika Schicka s Brunem Fernandesem. Právě jeho přihrávka z pravé strany před vápno málem oslovila Patrika Schicka, který ale v těžké pozici mířil mimo. Přesto se Doria dočkala.

Po tvrdém zákroku na Barreta byl vyloučen Alessandro Gazzi a domácí ucítili příležitost. Tu jim v radost přeměnil střídající Bruno Fernandes, který z druhé vlny parádní ranou prostřelil chybujícího brankáře Posavece! Krásný gól a obrovská radost domácích.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele