24. kolo
12.02.2017 15:00 CET
5 : 3
(3:0)

Reportáž

Býci si poradili s Delfíny, nastříleli jim pět branek

Domácí Turín si hodně příjemně zastřílel a Pescara opět stojí blíže propasti. Býci zvládli především první poločas naprosto famózně, když nastříleli svému soupeři hned tři nramky. Delfíni ale nesložili ploutve do klína a ve druhé půli se jim podařilo utkání hodně zdramatizovat.

Domácí se opírali o rychlou záložní řadu v podobě Benassi, Lukić a Obi, která měla dělat pojítko mezi zkušenou obranou se čtyřmi hráči a trojicí útočníků. Vedle sebe se totiž postavili Falqué, Belotti a Ljajić, což je nesmírně dynamické trio. Pescara kontrovala hráči jako Stendardo, Fornasier, Biraghi, Memushaj, Benali, Verre, Kastanos nebo Caprari.

Domácím vyšel parádní start do utkání, když centr z levé strany hlavou sklepal na malé vápno Benassi. Viděl totiž nepokrytého spoluhráče Iaga Falquého, který už neměl problémy poslat balon do sítě - 1:0. A to se hrála teprve druhá minuta!

A domácí svého soupeře nijak nešetřili. Po volném kopu Ljajiće se míč dostal do vápna, tam se nejprve ke střele dostal Joel Obi, který byl ale ještě zastaven. Odražený míč se dostalk Arlindu Ajetimu, který si věděl rady a tvrdou ranou napálil míč do sítě - 2:0 pro Býky a Pescara začínala být hodně nervózní.

Po patnácti minutách už bylo zle a někteří fanoušci Delfínů dokonce odcházeli. Andrea Belotti totiž dostal míč u půlící čáry a šel sám proti dvěma obráncům. A protože jeden uhnul a druhému prošel balon mezo nohama, mohl brankář Bizzarri jen těžko něco dělat - 3:0 pro Toro. Brankář Albano Bizzarri se naopak musel vytáhnout krátce poté proti dvěma pokusům Adema Ljajiće a jednom pokusu již úspěšného Ajetiho.

Ani hosté se nechtěli nechat zahanbit a krátce poté se k hlavičce dostal Gianluca Caprari. Jeho pokus ale výtečně vyrazil brankář Joe Hart, který odmítl kapitulovat. Ve druhé půli bylo ještě veseleji. Deset minut po změně stran si Adem Ljajić poradil na levé straně s obráncem a přesně umístěnou střelou zvýšil marnost obránců Pescary.

Pátý gól domácích na sebe nenechal dlouho čekat, po parádním centru Falquého z pravé strany hlavičkoval Andrea Belotti a jeho přesné zakončení nikdo nezachytil. Vedení o pět branek ale dlouho nevydrželo. A Pescaře k tomu pomohl hráč Turína. Obránce Ajeti si totiž po akcí hostí srazil míč do vlastní sítě - 5:1.

V krátkém sledu se hosté snažili dramatizovat utkání a dařilo se jim to. Ahmed Benali byl osamocen na hranici vápna, kam se k němu dostal míč. A tak už jen prostřelil brankáře Harta. Po další chybě obránců Turína si Benali připsal další a tentokrát již poslední kousek, když po zmatcích a odrazech ve vápně Turína napálil balon přes brankáře Harta - 5:3 pro Turín.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, tuttomercatoweb.com, gazzetta.it

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele