10. kolo
26.10.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - Empoli FC 2:0

Zvítězila i Neapol, která se tak díky tomu posunula na třetí místo před AC Milán. Všechny branky domácího celku padly až po změně stran. Nejprve se prosadil Mertens a v závěru přidal pojistku Chiriches.

Začátek utkání byl z obou stran poměrně opatrný, ale přeci jenom čím dál větší převahu získávala Neapol. Ta se dostala k vůbec první velké šanci až ve 32. minutě, kdy těsně minul zařízení Dries Mertens. Belgický ofenzivní hráč o pár minut později rozjel další slibnou šanci, ale nakonec jen slabě zakončil a golman Skorupski přesto vyrazil na rohový kop. Polský brankář ve službách Empoli si připsal mnohem složitější zákrok ve 44. minutě, kdy se na něho z úhlu řítil Callejón!

Empoli v prvním poločase ustálo tlak soupeře, nicméně samo směrem dopředu neukázalo vůbec nic. Neni tedy divu, že domácí poměrně brzy ve druhém poločase vstřelili první gól. V 52. minutě poslal Callejón před branku milimetrovou přihrávku na nabíhajícího Mertense a ten už dostal balón za Skorupskiho záda.

Partenopei byli i nadále lepším týmem a na Skorupskiho se valil jeden útok za druhým, například Jorginhovu dělovku fantasticky vyrazil. Svěřenci trenéra Sarriho si museli dávat pozor i na zadní vrátka, po jednom z mála útoků hostí zazvonilo břevno! Neapol se mohla definitivně uklidnit až osm minut před koncem, kdy obrana Empoli nepokryla rohový kop a propadnutý balón dostal na zadní tyči do branky Vlad Chiriches. Partenopei se po vítězství 2:0 posouvají na třetí místo před AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pospovič

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele