8. kolo
15.10.2016 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sampdoria uhrála s oslabenou Pescarou jen bod

Sampdoria Janov nezvládla utkání proti Pescaře a domů jeden jen s bodem. Ačkoli dlouhodobě držela míč na svých kopačkách, nedokázala ze svého tlaku nic vytěžit ani přesto, že druhý poločas hrála proti oslabeným domácím.

Sampdoria podává poslední dobou dost matné výkony a trenér Marco Giampaolo musel několikrát čelit tvrdé kritice. Dnes měl před sebou možná klíčový duel, protože na Pescaře si jeho hráči mohli vylepšit psychiku i statistiky. Do hry se proti domácím Delfínům dostali hráči jako Quagliarella, Budimir, Alvarez, Linetty, Sala nebo Škriniar, zatímco Pescara spoléhala na Bahebecka, Caprariho, Aquilaniho, Cristanteho nebo Bizzarriho s Campagnarem.

Hra se od začátku přelévala ze strany na stranu, převážně však kvůli chybám v kombinaci. Povedený centr ze strany si ve vápně Dorie našel mladík Gianluca Caprari, který však mířil vysoko nad! Po patičce od Quagliarelly pálil těsně nad břevno domácí brány i útočník Ante Budimir. Největší šanci první desetiminutovky spálil mladý talent PSG Bahebeck, který po rohovém kopu hlavičkoval jen do náruče Viviana! A Doria trestala.

Po faulu na Linettyho zahrával volný přímý kop Torreira, který posadil krásný míč do vápna na hlavu Edgara Barreta. Zkušený záložník nedal Bizzarrimu šanci a Námořnici vedli. Protože se ale míč odrazil ještě od stopera Campagnara, nakonec byl gól připsán jemu jako vlastní.

Campagnaro ale o chvíli později svou chybu napravil, protože od rohového kopu se balon snášel do vápna, kde si jej vysoký stoper našel. A pak už stačilo jen pořádně umístit balon mimo dosah brankáře Viviana - 1:1 a začínalo se od nuly. Standardní situace vůbec Pescara zvládala perfektně a po ráně osamoceného Benaliho musel brankář Viviano ukázat své reflexy! Gianluca Caprari byl hodně nebezpečným hráčem Delfínů, ale neměl dostatek podpory od spoluhráčů. Pár minut před koncem prvé půle na míč těsně nedosáhl.

Ránu Anteho Budimira dokázal brankář Bizzarri vyrazit, pak ale špatně odhadl odskok míče a ve snaze odvrátit akci hostí fauloval Budimira Coda. Protože už jednu žlutou kartu měl, po druhé musel do sprch. Domácí Delfíny tak čekal celý druhý poločas v oslabení. S úkolem pomoci obraně Pescary přišel na hřiště Fornasier, který střídal Benaliho. Byla to však právě Pescara, která mohla jít do vedení. Dostala totiž šanci zahrávat pokutový kop, jenže mladík Caprari neproměnil ani na dvakrát!

Šokovaná Sampdoria musela přidat, pokud chtěla víc bodů. Salův centr ze strany tečoval Budimir a po nejistém zákroku brankáře Bizzarriho z brankové čáry odkopával Campagnaro. Do hry byl vyslán Luis Muriel místo Quagliarelly, ale spasitelem se mohl stát Polák Linetty. Jeho nádherná rána z pětatřiceti metrů však byla zastavena skvělým Bizzarrim, jenž se v bráně Pescary překonával. Sampdoria držela míč prakticky neustále, jenže kromě dvou šancí Fernandese s Budimirem brankář Bizzarri nemusel zasahovat. Což nezměnil ani střídající Dennis Praet, takže Sampdoria znovu zklamala.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele