14. kolo
27.11.2016 20:45 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Řím vydřel výhru nad Pescarou

Pescara se statečně bila na to, jak velkým outsiderem proti domácímu AS byla. Vlci šli sice do vedení o dvě branky velmi rychle, ale jako je již zvykem, museli se bát o těsnou výhru 3:2 až do posledních minut.

AS muselo zareagovat na vývoj v popředí tabulky, což znamenalo nutnost vyhrát k udržení druhého místa. Dnes trenéru Spallettimu stále chybělo několik hráčů a i vzhledem ke kvalitě soupeře si toskánský stratég dovolil vyslat od první minuty na hřiště mladíka Gersona. Vedle něj se na hřiště podívali i Džeko, Salah, Fazio nebo Emerson s Rüdigerem. Pescara usadila mladíka Caprariho jakožto produkt římské akademie jen na lavičku.

Místo mladého hráče se do útoku postavil Jean-Christophe Bahebeck. Ten se ale na hřišti moc dlouho neohřál, protože se už ve čtvrté minutě zranil a musel střídat. Právě Gianluca Caprari se dostal na jeho místo a přidal se ke kolonii bývalých římských hráčů v dresu Delfínů. Mnoho štěstí ale Pescaře nepřinesl, protože po následném rohovém kopu se ve vápně dostal k míči Edin Džeko a ačkoli měl na zádech soupeřova obránce, přesto skóroval - 1:0.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat a jeho autorem byl opět ve formě hrající Edin Džeko. Z bosenského hráče, který býval minulý rok pravidelně terčem kritiky, se stává nenahraditelný střelec. Tentokrát vyzrál na ofsajdovou past, čehož si všiml Diego Perotti. Argentinský křídelník vyslal jemný centr za obranu Pescary a Džeko si poradil na výbornou - 2:0!

Po dvaceti minutách se AS dostalo k rychlé kombinaci poblíž vápna Pescary, Mohamed Salah poslal rychlou nahrávku do běhu na Nainggolana a ten tvrdě vypálil. Brankář Albano Bizzarri si ale poradil. Polský brankář ve službách Vlků se trochu zapotil po ráně Memushaje, která však směřovala právě do středu brány. To brankář Bizzarri měl mnohem víc práce. Ránu Mohameda Salaha sice ještě Crescenzi odrazil, na technický lob Nainggolana ale musel odpovídat právě Bizzarri. Krásný pokus zkušený brankář se štěstím vyrazil nad břevno!

Postupem času se utkání trochu přiostřovalo a sudí Irrati musel několikrát hráče na obou stranách napomínat či "ocenit" žlutou kartou. Pescara měla k dispozici několik volných přímých kopů z poměrně nebezpečné vzdálenosti, ale ani jednou v první půli tuto šanci nevyužila. Další šanci pak zprostředkoval opět Diego Perotti, který udělal svou tradiční kličku obránci a odcentroval do vápna. Hlavička Edina Džeka tentokrát mířila těsně nad!

Po změně stran se chvíli hrál fotbal v klidném a nepříliš atraktivním tempu. Pak se po kolmici od Salaha dostal do zakončení Edin Džeko, který po kličce obránci z úhlu trefil jen boční síť! Rychle rozehrané autové vhazování dostalo do šance Pescaru a Caprari postupoval s Pepem dva na jednoho. Caprariho pas Pepe rovněž zakončoval, jenže brankář Szczesny se bravurně roztáhl a nohou míč vykopl! Pescara se ale nevzdala, přidala na tempu a brzy se dostavila odměna.

Po rychlé kombinaci na kraji vápna se k balonu dostal Ledian Memushaj a protože k němu vůbec nikdo z obránců AS nepřistoupil, prostě vypálil. Brankář Szczesny přes bránícího protihráče nic neviděl a natahoval se po míči marně - 2:1.

Pescara cítila šanci a nechtěla skládat zbraně. Musela ale dávat pozor na zadní vrátka, což jí tvrdou ranou připomněl Radja Nainggolan. Ten následně střídal kapitána De Rossiho, který si dnes připsal svůj čtyřstý zápas v Serii A! Kromě zkušenosti a klidu vnesl do mužstva domácích také trochu štěstí. Perotti totiž pláchl Crescenzimu, který jej ve vápně fauloval a sudí pískal penaltu! Pescaře se to sice vůbec nelíbilo, leč s Perottiho uměním neměl brankář Bizzarri šanci - 3:1.

Ani teď se ale Pescara nevzdala. To už byl na hřišti i Francesco Totti. Řím opět doplatil na centr ze strany, který sice obránci odvrátili, jenže nikdo už nehlídal Gianlucu Caprariho. Někdejší odchovanec právě AS se do míče z první opřel a propálil vše před sebou - 3:2.

Francesco Totti pak zkoušel přímo z rohu vstřelit branku, jenže narazil na tyč! Tottiho schopnost zrychlit a zjednodušit hru vyslala do šancí Edina Džeka i Salaha, ačkoli neproměnil ani jeden z nich. Přenechání Edina Džeka pak k ráně využil Kevin Strootman a Bizzarri musel na zem. Víc už Pescara nestihla.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele