8. kolo
18.10.2015 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

US Sassuolo - SS Lazio 2:1

Konečně se to Sassuolu povedlo! Ambiciózní celek porazil římské Lazio rozdílem jedné branky dočkal se první výhry nad Biancocelesti. Oslabené Lazio se nevzdalo, ale stačilo vstřelit pouze kontaktní branku.

Domácí Sassuolo vsadilo na osvědčené útočníky Berardiho, Sansoneho a Falcinelliho, kteří se pohybovali před tříčlennou záložní řadou složenou z Missiroliho, Magnanelliho a Biondiniho. Trenér Stefano Pioli vsadil na obranou linii v podobě Basta, Maurício, Gentiletti a Lulić, zatímco o ofenzívu se starali Candreva, Milinković-Savić, Anderson a Miroslav Klose ve funkci jediného hrotového hráče.

Ačkoli bylo Lazio od prvních minut aktivnějším týmem, byli to domácí, kdo jako první udeřil. Po pádu v pokutovém území odpískal sudí Guida pokutový kop pro Sassuolo a to již v šesté minutě! K jeho exekuci se postavil hvězdný hráč Sassuola Domenico Berardi a pohodlně skóroval! Domácí Sassuolo tedy dobře nakročilo k tomu, aby se radovalo ze tří bodů.

Biancocelesti přirozeně chtěli dorovnat a dohnat svého soupeře. To se jim mohlo podařit už dvě minuty po inkasované brance. Po centru ze strany však mladík Sergej Milinković-Savić pálil do tyče! Oba celky se tlačily do útoku a Domenico Berardi málem skóroval podruhé, ale mířil těsně mimo. Po třiceti minutách se do šance opět dostával mladý záložník Milinković-Savić, který vybojoval ve vápně míč a pálil, jenže připraven byl zkušený strážce tří tyčí Sassuola Andrea Consigli.

Rána Antonia Candrevy mířila těsně vedle tyče, Sansoneho akce rovněž neskončila brankou. Do druhé půle vstoupil na trávník mladý rychlík Keita Balde Diao, který vystřídal unaveného a nevýrazného Onaziho. Jen několik málo centimetrů scházelo německému střelci Miroslavu Klosemu, aby se radoval z vyrovnání. Prvních pár minut ze druhé půle nepatřilo k aktivním a atraktivním, ale po hodině hry se měnilo skóre podruhé.

A opět spadl míč do sítě Lazia. Zkušený záložník Simone Missiroli se dostal k míči a pohodlně skóroval i přes malý odpor brankáře Marchettiho. Sassuolo vedlo o dvě branky a bylo zase o krok blíže k výhře.

Jen o chvíli později se Sassuolo znovu málem prosadilo, když střela Falcinelliho skončila jen na břevně! Přesto se Laziu podařilo alespoň zdramatizovat průběh dnešního utkání. Krátce potí se totiž prosadil Felipe Anderson, který dostal skvělou nahrávku do vápna a objevil se sám před Consiglim. Tomu jeho obránci moc nepomohli a brankář Sassuola kapituloval.

Ve zbývajících minutách sice Lazio zlepšilo svou mezihru a útočilo, jenže trenér Di Francesco dobře splnil své úkoly a hráče na zápas připravil více než dobře. Dnes Sassuolo vyhrálo a ustálo i závěrečný tlak Lazia. Sassuolo je nyní na pátém místě, Lazio zatím na místě šestém a do příštího kola má co napravovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 možná spíše 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele