26. kolo
22.02.2016 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SSC Neapol - AC Milán 1:1

Neapol sice měla velkou územní převahu, ale na více než remízu 1:1 to nestačilo. AC předvedlo na San Paolo taktický výkon s pozornou defenzívou a z tohoto pohledu si bod určitě zasloužilo. Nicméně konečný výsledek je ztrátou pro oba týmy. Neapol se díky tomu neposunula na první místo a Milán zase ztrácí na třetí místo už osm bodů.

Parthenopei zvítězili v prvním vzájemném utkání na San Siru vysoko 4:0, takže AC jim mělo co vracet. A Rossoneri si dokonce vytvořili první vážnější šanci v zápase. Niang se řítil do zakončení, ale skvělým obranným zákrokem ho zastavil Khoulibaly. Obdobné to bylo i na druhé straně při šanci Higuaína, kde zase dobře zasáhl Zapata, který nastoupil místo nedoléčeného Romagnoliho. Lepším týmem byla určitě Neapol, která častěji držela balón na svých kopačkách, a i když si mnoho vyložených šancí nevytvářela, byla před vápnem Donnarummy nebezpečná.

Milán se úspěšně bránil až do 39. minuty, kdy z dálky napřáhl Insigne. Abate jeho střelu tečoval a Donnarumma se mohl natahovat marně, střela poskakovala a skončila přesně u tyče v brance. AC Milán ale dokázal ještě do poločasu srovnat. Hondův přizvednutý balón na zadní tyč napálil rovnou z první na Reinovu branku Bonaventura a bylo srovnáno 1:1.

Ve druhém poločase měla Neapol snad ještě větší územní převahu, ale Milán dobře bránil, navíc hru domácím znepříjemňoval kouskováním. V 67. minutě pomohla Donnarummovi tyčka, kterou zničehonic nastřelil střídající Mertens. Čtvrthodiny před koncem neudržel nervy na uzdě Maurizio Sarri a směrem k hlavnímu sudímu si nejspíše slovně ulevil. Ten pak pro to neměl pochopení a Sarriho vykázal z lavičky.

Tlak Neapole v závěru sílil, ale i Milán dokázal zahrozit. Niang mohl po přihrávce Méneze skórovat, ale netrefil branku. V nastavení zase propadlý balón okamžitě vyslal na Donnarummu El Kaddouri, ale mladičký brankář obstál. Neapol nedokázala využít zaváhání Juventusu a po remíze 1:1 zůstává druhá, Milán je nadále šestý, ale ztráta na první trojici se mu prohloubila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
Hardwell

3:1

Reagovat
Ebola SVK

dúfam že uvidíme Slovenský minisúboj Marekiaro vz Kuco a víťazstvo Neapola ,ale mám tušáka že stúpajúca forma AC to prekazí

Reagovat
scholes18

X2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že si z Neapole odvezem aspoň bod :)

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálne bod musíme vybojovať! Forza AC!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele