14. kolo
29.11.2015 15:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Zebry vezou tři body z Verony

Chievo Verona nestačilo na hosty z Udine. První půle ještě byla hodně vyrovnaná, ale ve druhém poločase řádili převážně hosté. Dvě branky si připsal útočník Cyril Théréau.

Chievo chtělo využít domácího prostředí proti týmu, který nyní musí odvracet i mediální lavinu. Spekuluje se o konci Antonia Di Nataleho, který musel podobné výroky sám odvracet. Přesto dnes zůstal na lavičce Zeber. Do útoku se totiž místo něj postavili Théréau a Aguirre. Před brankářem Karnezisem se pohybovali Piris, Danilo a Felipe. Brankáře Bizzarriho na druhé straně strážili Frey, Gamberini, Cesar nebo Gobbi, do útoku se dostali Paloschi, Birsa a Meggiorini.

Necelých sedm minut trvalo, než se jeden z týmů odhodlal k zajímavější akci. Měl ji na svědomí Iturra, který se postavil ke standardní situaci a nevypálil vůbec špatně. Po centru od Edenilsona se dostal ke hlavičce Badu, jehož zakončení ale zamířilo mimo tři tyče! Hodně aktivní byl rovněž Gonzalo Castro, jehož střela byla na první pohled nenápadná, ale soupeři nadělala pěkné problémy. Nakonec si však hostující Orestis Karnezis poradil.

Po pětadvaceti minutách se dostal k míči Meggiorini, který centroval na Valtera Birsu. Ten nejprve pálil, poté hlavičkoval. Orestise Karnezise ale nepřekonal. Nicméně, Chievo přesto docílilo branky, protože na dorážku Alberta Paloschiho už byl brankář Karnezis krátký!

Stejný hráč se pokoušel prosadit také o pár chvil později střelou z větší vzdálenosti, ale nakonec mu zakončení nevyšlo. Branka naopak padla na druhé straně. Od postranní čáry přihrával před Bizzarriho Widmer a vlastní branku si dal zkušený obránce Nicolas Frey, takže bylo srovnáno.

Hostům z Udine se povedl skvělý nástup do druhého poločasu, když domácí naprosto zaskočili. Jen minutu poté, co se ve druhém poločase hrálo, se k odražené ráně zpoza vápna dostal Cyril Théréau a tečoval ji do protipohybu brankáře Bizzarriho - 2:1 pro hosty Zebry.

Domácí se nehodlali vzdát a zejména útočník Alberto Paloschi chtěl další branky. Jenže Udinese mělo větší pocit jistoty ve středu pole, odkud hrozilo a zakládalo nebezpečné protiútoky. Po hodině hry se v domácím dresu podíval na hřiště Roberto Inglese, který se téměř ihned zapsal mezi střelce. Ten totiž dostal míč a krásnou ranou překonal bezmocného Karnezise!

Pak se na hřiště dostal i v úvodu zmiňovaný Antonio Di Natale, který dnes neskóroval. Vymyslel ale úžasnou nahrávku na volného Cyrila Théréaua, na kterou nikdo z obránců Chieva nereagoval. Théréau si pak obhodil brankáře a mohl se radovat! Radost hostům nezkazila ani další inkasovaná branka od Ingleseho, protože ten ji vstřelil po zahrání rukou, takže platit nemohla. Zebry jsou nyní na 11. místě, zatímco Chievo kleslo o příčku za ně.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele