8. kolo
18.10.2015 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bologna FC - Città di Palermo 0:1

Bologna pět padla a její mizérie se protahuje. Dnes nestačila na hosty z Palerma, kterým k výhře stačila jedna jediná branka. Jejím autorem se po dvaceti minutách stal Franco Vazquez, díky jehož ráně Palermo zvítězilo.

Domácí Bologna se spolehla na obrannou čtveřici v podání Ferrari, Rossettini, Gastaldello a Masina, o ofenzívu se starali Brienza, Mounier a především Mattia Destro ve funkci osamoceného útočníka. Hosté nasadili pětičlennou záložní řadu v podání Rispoli, Rigoni, Maresca, Hiljemark a Lazaar, do útoku se postavil Vazquez a Gilardino.

Po pomalejším úvodu se jako první chystal zasáhnout Saphir Taider, který vypálil z poměrně velké vzdálenosti a nepříliš přesně. Palermo sice tlačilo, ale nedokázalo najít správný recept na pečlivou obranu Bologně. Domácí si uvědomovali, v jak závažné situaci jsou, ale přesto se vpřed příliš nehnali a vyčkávali na rychlé kontry. Střelu Mattii Destra zablokoval Gonzalez a ještě založil protiútok. S ním si sice Felsinei poradili, ale po dvaceti minutách přeci jen kapitulovali.

Hiljemark odvedl skvělou práci ve středu vápna, zbavil se obránce a nahrál Francu Vazquezovi. Ten se prosmýkl kolem dvou obránců a přesně zakončil! Palermo vedlo o jednu branku a Bologna musela dotahovat.

Bologna působila šokovaným dojmem, Palermu naopak tento stav velmi vyhovoval. Po půlhodině hry se do vápna soupeře dostal rychlý Francouz Mounier, jenže nepotkal se s přesností. Mattia Destro se na hrotu Felsinei opět trápil a mnoho spoluhráčů jej nepodporovalo. První poločas tak skončil bez vzruchu a napětí. Zato nástup do druhé půle se Bologně vydařil na jedničku. Rizzo se dostal do zakončení a jen výtečný zákrok brankáře Sorrentina znamenal zachování stavu ve prospěch Palerma.

Deset minut po změně stran se ze hřiště vytratil Oscar Hiljemark, který měl žlutou kartu a byl stažen kvůli nasazení Ivajla Čočeva. Saphira Taidera pak na opačné straně nahradil mladík Godfred Donsah. Jinak se ale utkání svezlo do stereotypu bez akcí a fanoušci nemohli být příliš nadšení. Kombinace se sice dařily oběma týmům, ale zpravidla končily ještě před vápnem. Destro hlavičkou mířil hodně mimo.

Do velké šance se poté dral Mattia Destro, který dostal dobrou nahrávku mezi beky a snažil se zakončit z úhlu, ale jednak byl vytlačen a jednak zakončil jen do brankáře Sorrentina. O minutu později se Ferrari uvolnil na levé straně a pálil na přední tyč, kde však číhal pozorný Sorrentino. Dvě minuty před koncem se do obrovské šance dostal Alberto Gilardino. Po nahrávce od spoluhráče byl před prázdnou bránu a před ním jen obránce Gastaldello. Přesto Gilardino zamířil přesně do něj. Trenér Delio Rossi je tak opět pod palbou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele