28. kolo
22.03.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Inter Milán 1:0

Sampdoria si poradila s Interem Milán a tři body si nechává doma. Janovský celek vyhrál nad milánským sokem díky krásné brance brazilského střelce Edera, který se trefil parádně z přímého volného kopu. Inter Milán opět vyšel střelecky naprázdno a je až devátý.

Inter Milán padl. Postarala se o to Sampdoria, která nemá s milánským týmem právě ideální bilanci. Dnes večer se jí ale podařilo neinkasovat a to byl základ, protože obrana hostujících Nerazzurri je známá jako velmi vstřícná k útočníkům jiných mužstev. Dnes ji překonal Brazilec Eder, kterému se mimořádně povedla rána ze standardní situace. Edera doplnili v základní sestavě také Luis Muriel a Samuel Eto'o. Inter vyslal do boje argentinského střelce Maura Icardiho, kterého podporovalo duo Lucas Podolski a Xherdan Shaqiri.

Po pěti minutách si první ránu připsal Marcelo Brozović, ale jeho pokus byl zablokován pozornou obranou Dorie. Shaqiriho průnik zastavil dobrým obranným zákrokem Romagnoli, který v Dorii fotbalově vyrostl a dnes si počínal výtečně. Zablokoval také další akci švýcarského reprezentanta. Po deseti minutách Ederův pas našel ve vápně zcela volného Muriela, který ale vše zahodil a ve skvělé šanci poslal míč vysoko nad bránu! Ederova následná střela mířila jen doprostřed brány, kterou strážil spolehlivý gólman Samir Handanović.

Eder se sice následně prodral mezi dvěma obránci, ale nakonec byl zastaven. V zápase jsme viděli mnoho nepřesností a kouskování hry pomocí faulů. Ke střele se odhodlal kolumbijský útočník Luis Muriel, ale ani on neměl příliš mnoho štěstí. Nástup do druhé půle patřil jednoznačně Interu Milán. Tým trenéra Roberta Manciniho si pravděpodobně v šatnách vyslechl něco, co se mu úplně nelíbilo, protože začal lépe napadat rozehrávku Dorie. Z toho rezultovaly také standardní situace ve prospěch Nerazzurri.

Po další z nich se centrovaný míč zastavil u Maura Icardiho, který si nedělal těžkou hlavu se zakončením a krásnou ranou vypálil. Mířil ale jen do spojnice brány Viviana, který se jen ohlížel. Od spojnice se míč odrazil mimo bránu, takže Inter musel znovu útočit. Další Shairiho střela skončila pouze v rukavicích pozorného Viviana. Brankář Viviano měl plné ruce práce a musel se činit také po krásné ráně Fredyho Guarína. Ten jej prověřil tvrdou střelou, ale Viviano byl včas na zemi a pokus svého soka vyrazil.

Po hodině hry se Sampdoria kupodivu dočkala. D'Ambrosio fauloval a sudí Valeri pískal standardní situaci. K ní se postavil Brazilec Eder a krásnu ranou napálil míč do míst, kam ani brankář Samir Handanović nedosáhl! Od tyče se míč posunul za brankovou čáru - 1:0 pro Dorii a trenér Mihajlović mohl skákat radostí. Má sice s Interem Milán společnou minulost, ale jeho hráči aktuálně poráželi Inter a mohli doufat ve tři body.

Další Ederova střela ze standardní situace už mezi tři tyče nemířila. Stejně se vedlo Palaciově ráně ze středí vzdálenosti, která skončila rovněž mimo. Nerazzurri se pokusili o další atak Vivianovy brány, ale zkušený brankář s centrem ze strany nemohl mít žádný problém. Ten pokryl také nebezpečný a zajímavý centr obránce Juana Jesuse. Inter je nyní na deváté příčce, zatímco Doria je čtvrtá. Evropské poháry, které avizoval majitel Dorie Ferrero, nejsou nereálným snem. Tím se naopak stávají stále více pro ambiciózní Inter.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Forza_Inter

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele