37. kolo
23.05.2015 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - SSC Neapol 3:1

Juventus Turín si dokázal poradit s nebezpečnou Neapolí a vyhrál nad ní 3:1. První branku v sezoně vstřelil Simone Pepe, který potrestal nervozitu soupeře.

Juventus nastoupil v zápase s Neapolí ve velmi zajímavé sestavě. Do jednoho ze šlágrů kola vyslal například Kingsleyho Comana, Padoina, Ogbonnu nebo Sturara. Z hvězd nechyběl brankář Buffon, záložník Paul Pogba nebo mladý španělský střelec Alvaro Morata. Neapol hrála o vše a dost možná se pomalu loučila s trenérem Benítezem. Na hřišti se objevili Higuaín, Gargano, Mertens nebo Insigne.

Hned z první šance se Juventus pokoušel prosadit, když si míč výtečně pokryl Alvaro Morata a snažil se zakončit. Do cesty se mu však na poslední chvíli postavil záložník Gargano a fauloval jej. Na druhé straně měl velkou šanci José Callejón, který našel ve vápně Driese Mertense. Proti byl obránce Barzagli. První opravdu velkou šanci spálil po snaze Lorenza Insigneho Dries Mertens, který tvrdou ránu poslal jen do míst, kde byl i brankář Gigi Buffon!

Chybu obránce Britose si málem vymodlil a potrestal Kingsley Coman, který nakonec narazil na zkušenosti obránce Partenopei. Po nahrávce Claudia Marchisia se do útoku odvážně pustil také letos zraněními sužovaný Kwadwo Asamoah, který byl nakonec zastaven poctivě se vracejícím Maggiem. Juventus možná nenastoupil v úplně nejsilnější sestavě, ale přesto se dokázal dostat do vedení. Od Kingsleyho Comana se míč snesl krásným lobem za obranu, kam si naběhl Roberto Pereyra a krásnou ranou prostřelil brankáře Mariana Andújara!

Neapol se snažila z inkasované branky honem rychle dostat zpět do zápasu a zvolila postupnou kombinaci. Dělalo jí ale problém překonat dobře fungující záložní řadu svého soupeře. Hodně aktivní byl v jeho dresu mladý záložník Kingsley Coman, který chce trenérovi Allegrimu dokázat, že je připraven stát se budoucí oporou Staré dámy. Jeho tvrdá rána mířila těsně vedle. Na opačné straně pole se k podobnému kroku uchýlil i David López. Se stejným výsledkem.

Deset minut před odchodem do šaten Ghoulam fauloval útočícího Stefana Sturara a k míči se postavil Paul Pogba. Vypálil přímo a nemířil vůbec špatně - míč proletěl jen kousek na břevnem brány Mariana Andújara! Claudio Marchisio pár minut před koncem první půle ztratil míč, čehož chtěl využít obránce Faouzi Ghoulam. Jeho rána však brankáře Buffona mezi třemi tyčemi Bianconeri vystrašit nemohla.

Tři minuty po návrat mužstev ze šaten se málem radoval z branky Stefano Sturaro. Ten čerpal z práce Paula Pogby, jenže z voleje netrefil bránu Neapole! Nováček v sestavě Juventusu - uzdravený univerzál Kwadwo Asamoah, dnes neprožil nijak dobrý zápas. Zahrál totiž rukou ve vlastním vápně a pět minut po změně stran sledoval, jak Neapol zahrává pokutový kop. Lorenzo Insigne sice ještě nedal, ale na místě byl včas záložník David López, který už míč do sítě za záda brankáře Buffona dopravil!

O chvíli později se dobrou nahrávkou pokoušel Mertens vysunout Insigneho, který však míč nedoběhl. Po hodině hry pálil z velké vzdálenosti Manolo Gabbiadini, který mířil hodně mimo. Na druhé straně se k míči dostal francouzský talent Paul Pogba, který udělal kličku do středu a vyslal na bránu Neapole technický pokus. Brankář Mariano Andújar však míč chytil. Lorenzo Insigne si zaběhl za obranu Juventusu a hledal Callejóna, který byl dobře pokryt. Dvacet minut před koncem se po hlavičce Maggia dostal k míči David López. Mladému španělskému záložníkovi obrana Juve nevěnovala více pozornosti a neměla to dělat. Brankář Buffon musel vytáhnout parádní zákrok, aby jeho ránu vytěsnil!

Juventus Turín chvíli svému soupeři a jeho tlaku odolával, ale pak se rozhodl jednat. Patnáct minut před koncem zápasu Morata našel na hranici vápna Stefana Sturara, který se obtočil kolem pozdě reagujícího obránce Britose a krásnou ranou vrátil Juventusu vedení.

Neapol nezvládala závěr zápasu a projevilo se to při faulu Miguela Britose, který hlavou sestřelil Alvara Moratu. Sudí odpískal pokutový kop a ten s přehledem proměnil Simone Pepe! Byla to jeho první branka v sezoně.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipáč věří hostum-proč?

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Preview na sobotní zápas už ve čtvrtek-tady mě něco nehraje.

Reagovat
Furia Ceca

Přesně tak... Juventus podmázl už i redaktory na českým EF. Proboha, kam až Rubentus s tou odpornou korupcí klesne?!

Reagovat
smazaný uživatel

Preview jsem si přečetl až ted. Téměř celé směřovalo k tipu 2 ale vidím 1

Reagovat
smazaný uživatel

Parma má strašný odečty.

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu ten kurz u sazkovek na domaci 3 kdyz celou sezonu doma neprohrali a ze by neapoli nechali neco zadarmo,pche neverim forma hostu na venkovnich hristis je az tragicka a finale LM je az za 15dni tak naco setrit muj tip je 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tutovka 1 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jsané že tutovka ked Juventus neprehral doma tak ten kurz na neho je len ojeb aby vás zmagorili, že Neapol musí vyhrať. Mafia vie čo robí len vy to nechápete väčšina z vás

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsi to nenapsal včera???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele