20. kolo
25.01.2015 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus FC - Chievo Verona 2:0

Juventus si ve druhém poločase vzpomněl na střílení branek a betonovou tvrz Chieva Verona nakonec dvakrát překonal. Zatímco v první půli se diváci branek nedočkali, po hodině hry rozjásal Juventus Stadium Paul Pogba. Na francouzského záložníka navázal o chvíli později ještě Stephan Lichtsteiner.

Náskok Juventusu na čele italské Serie A se alespoň na pár hodin navýšil. A možná nezůstane jen u toho, protože druhé AS změří síly s nebezpečnou Fiorentinou, takže ztráta dalších bodů v podání Vlků není vyloučena. Stará dáma bez ohledu na to zvládla svoji část a opět se bylo na co dívat. Chievo se při výletě do Turína spoléhalo na střelce Alberta Paloschiho, domácí poslali do hry dvojici Carlos Tévez a Alvaro Morata.

Od prvních momentů se Juventus pokoušel diktovat tempo hry a dostat svého soka pod tlak. Dařilo se mu například po hlavičce mladíka Roberta Pereyry, který nemířil vůbec špatně. Brankář Albano Bizzarri ale zůstal nepřekonán. O chvíli se později se veterán v bráně hostí musel ukázat jako muž skvělých reflexů. Pogba z úhlu poslal míč k bližší tyči, kde balón propadl až Bizarrimu, který na poslední chvíli vytěsnil balon z dosahu brány.

Po rychlém konci akce Ezequiela Schelotta se dostal na opačné straně k míči Roberto Pereyra a dobře vypálil, ale brankář Bizzarri byl opět na místě. Pomohlo mu navíc to, že balon směřoval jen do boční sítě. Juventus se chvíli potýkal s nepřesnou rozehrávkou, která kazila jeho akce. Velké šance Staré dámy se narodily v období kolem třicáté minuty, kdy se nejprve nepovedl individuální průnik Carlosi Tévezovi, po něm musel brankář Bizzarri vyboxovat míč po akci Artura Vidala, který rovněž nemířil vůbec špatně. A ke slovu se dostal také Alvaro Morata, který zakončoval pod břevno, ale pozorný Bizzarri míč vyrazil mimo.

Deset minut před koncem první půle utkání skončilo pro hostujícího Nicolase Freye, který se srazil s Francouzem Patricem Evrou. A bylo to zranění tak vážně, že lékaři museli ošetřovat krvácení. Frey nakonec opustil hřiště na nosítkách a do zápasu se zapojil Cristiano Biraghi. S Freyem jako by odešlo štěstí, které hosty provázelo. Tlak Juventusu se stupňoval také ve druhé půli. Na jejím začátku se ke střele odhodlal Claudio Marchisio, který měl ale tu smůlu, že narazil na Albana Bizzarriho. Domácím se ale stále nedařilo soustředěně útočit a jejich rány byly přinejmenším nepřesné.

Na hraně vápna napřáhl záložník Arturo Vidal, ale ani jeho rána neznamenala vedení. To Staré dámě zaručila až další akce. Přesně ve chvíli, kdy sudí Massa kontroloval na hodinkách hodinu hry, se k míči za vápnem dostal Paul Pogba. Francouzská hvězda turínského týmu opět předvedla, proč se o jeho ceně mluví jako o stomilionové. Pogba si vzal míč, prošel přes dva obránce a krásnou ranou umístil střelu k tyči. Tam také Albano Bizzarri klouzal, ale naneštěstí pro Chievo nedoklouzal včas - 1:0 pro Juventus.

O minutu později unaveného Artura Vidala vystřídal Stephan Lichtsteiner a také on měl radost ze vstřelené branky. A opět v tom měl prsty Paul Pogba. Ten totiž dostal krásný pas od Roberta Pereyry a z první vypálil. Na jeho ránu ještě Albano Bizzarri zareagoval, ale dorážku střídajícího švýcarského rychlíka již neměl - 2:0.

Od té doby se utkání prakticky jen dohrávalo. Také Chievo pochopilo, že o body už dnes asi hrát nebude, takže se zbavilo křečovité snahy o udržení výsledku. Ze střední vzdálenosti centroval Schelotto, ale brankář Buffon byl na místě. Sedm minut před koncem se do míče opřel Valter Birsa. Ale ani jemu nebylo přáno. Stejný hráč uzavřel dnešní utkání pohlednou akcí, když dvě minuty před koncem ve vápně pálil dokonce dvakrát, ale ani jednou přesně.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Grande Paolo 11

3:1 kluci uvidite polocas 1:0

Reagovat
Airus

čekám těžkej beton... 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele