21. kolo
31.01.2015 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Janov CFC - ACF Fiorentina 1:1

Janov doma pouze remizoval s Fiorentinou 1:1 a prodloužil svojí sérii bez vítězství. Na Marassi se hrál vyrovnaný fotbal plný šancí na obou stranách. Ve čtvrté minutě nastavení pak odmítl rozhodnutí Alberto Gilardino, staronová posila Fiorentiny.

Stačilo pouhých čtrnáct minut a na Marassi se poprvé měnilo skóre, a to ve prospěch domácího týmu. Obrana Violy nezachytila centr z pravé strany a před Sturarem zívala prázdná branka. Hráč Janova však trefil jen tyč, ale míč se od hlavy brankáře Tatarusana nešťastně odrazil do sítě - 1:0 pro Janov. Domácí ale mohli vést ještě dříve, kdyby Perotti nenasměroval svůj pokus jen těsně vedle tyče. Fiorentina, která nastoupila v bílých dresech, poprvé zahrozila až po půlhodině hry, kdy se po nápadité narážečce dostal k zakončení Babacar, avšak Mattia Perin skvěle zasáhl. Minutu před koncem opět hrozili Grifové, jmenovitě nově příchozí Niang. Tatarusanu se ale nenechal zahanbit a rovněž on vytasil pohotový zákrok, navíc během nastaveného času si vyšlápl i na nepříjemnou Kuckovu ránu, kterou vyrazil na rohový kop.

Každopádně chtěla-li Viola v Janově bodovat, musela přidat. Do druhého dějství ale zase vstoupili lépe domácí, další Kuckova rána šla nad a mimo tři tyče mířil i aktivní Niang. V 55.minutě pak Fiorentina zničehonic vyrovnala. Centr do vápna jeden z hostujících prodloužil na vzdálenější tyč, kde se hlavou prosadil Gonzalo Rodríguez - 1:1.

Autor vyrovnávacího gólu mohl o několik minut později strhnout vedení na stranu svého týmu, ale tentokrát v zakončení přestřelil. Také na druhé straně se pálily velké šance, po ráně Lestienneho dokonce zazvonila tyč! V 76. minutě pak zastoupil gólmana Tatarusana jeden z obránců, který vyhlavičkovával míč z brankové čáry. Na Stadio Luigi Ferraris se hrál dobrý fotbal, navíc v 81. minutě okořeněný červenou kartou. Faulem a druhou žlutou kartou se totiž provinil Burdisso a Grifové museli dohrávat v oslabení.

Nicméně byl to Janov, kdo měl další šanci zápasu. Z malého vápna opět hlavičkoval Lestienne a Tatarusanu byl znovu perfektní. Ve čtvrté minutě nastaveného času mohl rozhodnout Alberto Gilardino, ale z levé strany Perina nedokázal propálit. Janov se tak rozešel s Fiorentinou smírně 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele