24. kolo
22.02.2015 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hellas Verona - AS Řím 1:1

Římské AS znovu nenaplnilo očekávání a jeho krize se nadále prohlubuje. Utkání, ve kterém se mohli Giallorossi vytáhnout, nezvládli. Nejprve sice vstřelil první gól zápasu kapitán Francesco Totti, ale nakonec AS opět zradila obrana. Boško Janković procedil míč mezi nohama Keity a Verona slavila bod za remízu.

Trenér Rudi Garcia dal v obranné dvojici šanci Davidemu Astorimu, na krajích obrany našli svá jména Ashley Cole a Alessandro Florenzi. V záložní řadě AS figuroval také Miralem Pjanić, místo v útoku zbylo na Adema Ljajiće nebo Gervinha, kteří podporovali kapitána Tottiho. V dresu Verony se svým bývalým spoluhráčům už jako soupeř postavil například Luca Toni nebo Panagiotis Tachtsidis.

Domácí tým začal hned od úvodu hrát velmi agresivně a sudí Gervasoni postupně napomínal Boška Jankoviće a Emila Hallfredssona za tvrdé zákroky proti Keitovi a Florenzimu. Po osmi minutách se AS uchýlilo k obléhání obranného valu domácího týmu. Trochu zdlouhavé tempo narušil až Adem Ljajić, který si narazil míč s Tottim, zapojil do akce i Gervinha, ale ten už na Tottiho nenahrál přesně. Tvrdou ránu ze střední vzdálenosti měl na svědomí Radja Nainggolan, ale brankář Benussi měl dostatek času i klidu na zákrok.

Na hře AS byla opět vidět nervozita, naprostá ztráta sebevědomí a velmi špatná organizovanost především v obranné fázi. Po zajímavé narážečce se v pokutovém území k zemi skácel Ashley Cole, ale sudí Gervasoni faul neviděl. Po akci Ljajiće se k míči ve vápně dostal Gervinho, udržel balon i přes tři protihráče a nahrával před bránu Tottimu, ale jeho nahrávka k cíli nedoputovala. AS bylo stále aktivnější, ale na jeho hře byla znát fyzická vyčerpanost. Radost mohl Vlkům způsobit Tottiho rohový kop, ale Manolas poslal míč těsně vedle tyče!

Přece se ale AS dočkalo. A spasil jej kapitán Totti, který se na zmar v podobě nepovedených přihrávek nemohl dívat, napřáhl z pětadvaceti metrů a krásnou ranou překonal Benussiho!

Po půlhodině hry se k centru ze strany dostal Adem Ljajić, který byl sice v krkolomné pozici, ale přesto mohl zakončovat o trochu lépe. Alespoň tak, jak to předvedl Boško Janković. Ten si naběhl do vápna na rohový kop a procedil míč skrz nohy Seydoua Keity - 1:1. Gól byl připsán jako vlastní.

Aby pohrom nebylo málo, obránce Alessandro Florenzi musel kvůli zranění střídat a jeho místo zaujal řecký bek Vasilis Torosidis. Ke konci prvního poločasu bylo evidentní, jak pomalu se hráči hostí pohybují na hřišti. Místo sprintů to bylo spíše vyklusávání. Alespoň náznak invence ukázal Adem Ljajić, který se rozhodl střílet přímý volný kop, a jeho ránu zastavilo břevno! Obrovskou šanci na vedoucí branku měli domácí tři minuty po změně stran, když Emil Hallfredsson po akci Toniho zakončoval do odkryté brány. Na brankové čáře ale zasáhl obětavý Torosidis!

Po hodině hry napřáhl k zajímavé ráně Radja Nainggolan, ale brankář Benussi byl připraven. Tlak AS se sice stupňoval, ale byl bezzubý. Z herního projevu AS se vytrácela rychlost i fotbalovost, zbyla jen úporná snaha o vstřelení gólu pomocí kombinace. To se ale hostům nedařilo a nadále obléhali bránu Verony. Když už se domácím povedlo vyprostit se z obklíčení, spoléhali na rychlé kontry skrze aktivního Hallfredssona či Toniho. Se slabou střelou Radjy Nainggolana nemohl mít Benussi problémy, takže AS opět zklamalo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Francesco Totti AS

remíza

Reagovat
Slejdy

1:3

Reagovat
Il Principino

Tak tady musíme získat všechny tři body. Už bychom se měli probrat z tý letargie....0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele