3. kolo
21.09.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Città di Palermo - Inter Milán 1:1

Milánský Inter dnes zaváhal, když s Palermem uhrál pouze remízu. Mazzarriho týmu musel dokonce dotahovat skóre, ale nakonec se mu povedlo srovnat krok díky brance mladíka Matea Kovačiće. Palermo se díky tomu zvedá na současnou šestnáctou příčku, zatímco Inter je šestý.

Pod pečlivým dohledem sudího Valeriho se Inter Milán utkal s Palermem. Domácí Rosanero chtěli opět překvapit a dodat trenéru Iachinimu optimismus. Inter byl ale velmi silný soupeř, který své prokazatelné zlepšení dokládá v evropských pohárech i Serii A.

O to větší šok si pro fanoušky nerazzurri přichystali domácí, kteří se po třech minutách ujali vedení. Nemanja Vidić má pověst výtečného stopera s dlouhou kariérou a množstvím zkušeností, ale dnešní úvod se mu opravdu nepovedl. Někdejší hvězda Manchesteru United totiž nepočítala s aktivním napadáním Franca Vazqueze, který srbského stopera obral o míč a následně Samira Handanoviće o čisté konto. Vidić se mohl na sebe právem zlobit za školáckou chybu a nedůraz, Palermo slavilo.

Palermo se proti Interu minimálně v prvních minutách prezentovalo velmi aktivní hrou a chuť byla hlavní ingrediencí, kterou trenér Beppe Iachini namíchal. Důraz a odvážné napadání dělalo hráčům Interu problémy a zejména s Paulem Dybalou měla obrana Interu co dělat. Nejistý byl Vidić, Nagatomo i Medel.

Rosanero kromě jiného také výborně bránilo, takže ani dvojice jindy důrazných útočníků Icardi - Dani Osvaldo se nedokázala razantněji prosadit. Udeřit mohlo na opačné straně, když centr od Morganelly podcenil a podběhl brankář Samir Handanović. Jeho nejistý zákrok stačil Dybalovi k tomu, aby vylekal hostující fanoušky, i když na míč těsně nedosáhl. Po další akci mladého střelce Palerma se k ráně dostal také Bolzoni, ale nemířil přesně.

Po půlhodině se do větší šance dostal Fredy Guarín, který si vzal míč pod svou ochranu, dostal se s ním poměrně blízko k vápnu a vystřelil. Brankář Sorrentino se jen ohlédl, jak míč těsně míjí tyč. Do hry se stále více dostával mladý záložník Mateo Kovačić, který je považován za jednoho z největších talentů, kteří v Serii A působí. Jeho první rána nevyšla podle představ, ale druhý pokus už pro Inter dopadl mnohem lépe. Osvaldo potáhl balón skoro až do vápna soupeře, rozhodl se ale ještě vylepšit pozici přihrávkou do středu pro Kovačiće. A ten už se nemýlil - 1:1.

O pouhé tři minuty si Inter mohl na chvílí užívat oslav druhé branky, ale Osvaldo byl v ofsajdu, takže jeho trefa uznána nebyla. Dnes to opravdu nebyl nejšťastnější výkon Nemanjy Vidiće. Zkušený obránce zkraje druhé půle odkopával centr pronikajícího Dybaly do "bezpečí", ale namířil odkop pouze do rukavic brankáře Handanoviće. Od něj se balon odrazil mimo tři tyče, ale Vidić si koledoval o vlastní branku. Vidić mohl dojem ze svého výkonu napravit hned vzápětí, když se dostal k hlavičce a nahrával Icardimu. Mladý útočník Interu dokonce trefil prázdnou bránu, ale asistent sudího ukázal jasně: ofsajd.

Inter přikládal "pod kotlem", což bylo patrné z pohybu ofenzivních hráčů a samozřejmě především dvojice Osvaldo - Icardi. Po akci Kovačiće se Pablo Osvaldo dostal k centru na vápno, kde našel Fredyho Guarína. Tomu ale scházel krok k zakončení do prázdné brány. Také Palermo chtělo tři body. Morganella posunul míč Vásquezovi, který tečovanou střelou pouze orazítkoval břevno, takže Handanović si mohl oddychnout.

Inter mohl inkasovat také o pár minut později, když se do rychlého protiútoku hnal Belotti. Ten si dokonce poradil s Nagatomem a následně propálil i Handanoviće, ale asistent sudího ukázal na faul, takže branka opět uznána nebyla. A nevstřelil ji ani na druhé straně dobře pálící Pablo Osvaldo, který nakonec nepřekonal skvělého Sorrentina! Inter si tedy s Palermem body jen rozdělil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele