9. kolo
29.10.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím si poradilo s Cesenou

Cesena nemá na Věčné město nejlepší vzpomínky. A po dnešním večeru se nijak výrazně nezlepší, protože Cesena hlavní město opouští opět bez bodů. O všechny tři obraly Cesenu zásahy Destra a De Rossiho.

Do základní sestavy AS se dostal i kritizovaný bek Ashley Cole, kterého v obranné čtveřici doplnili Manolas, Torosidis a Astori. Po zranění se v záložní řadě od začátku objevil Seydou Keita, na hrot se postavil mladík Mattia Destro. A ten brankáře Agliardiho neustále zásoboval potřebnou dávkou práce.

Dvakrát do vápna soupeře pronikl Gervinho, který předkládal na vápno, ale ani jednou mu průnik nevyšel podle představ. Až po osmi minutách a další kombinační práci středové linie se Gervinho dostal s míčem poblíž vápna, lehkým centrem překonal obranu Ceseny a Mattia Destro byl opět ve správnou chvíli na správném místě - 1:0.

Cesena kontrovala vzápětí. Giorgi vyslal dlouhým pasem do útoku Marilunga. Ten si před De Rossim šikovně popostrčil míč do strany a byl jím faulován. Coppolův pokus ale odvrátil hlavičkující bek Ashley Cole. Pjanić si navedl míč na svoji silnější pravačku a poté pořádně protáhl hostujícího Agliardiho. Po akci Seydoua Keity se do pohybu dostal sprintující Cole napodruhé, ale toho zastavila pozorná obrana.

Po půlhodině hry se k další akci propracoval opět mladík Destro, tentokrát ale střelci první branky zkazil radost obětavý zákrok obránce Volty, který se útočníkovi AS vrhl pod nohy. Kromě Gervinha měl podporu Destra na starost také talentovaný Argentinec Juan Manuel Iturbe, kterému ale kazila chuť hrát ofsajdová linie. Do druhé půle vstoupily oba týmy ve stejné sestavě, ale již pět minut po změně stran muselo dojít ke změně.

Stoper Davide Astori signalizoval ke střídačce svého týmu, že není zdravotně v pořádku a jeho místo zaujal Yanga-Mbiwa. Scénář hry AS byl v podstatě nadále neměnný, protože rychlá kolmice do běhu Gervinha se opakovala stále častěji. Sprinter v barvách AS sice doběhl vždy až k pokutovému území, ale před ním buď zmatkoval, nebo do něj poslal náročnou přihrávku. S těmi lepšími si obránci hostí poradili.

Cesena se málem dostala k vyrovnání, když střídající Hugo Almeida sbíhal do vápna. Tam byl také adresován centr, kterého se zmocnil právě zkušený Portugalec. Jeho zakončení ale zamířilo jen těsně vedle tyče! Trenér Rudi Garcia střídal podruhé ve chvíli, kdy mu došla trpělivost s nevýrazným Iturbem a poslal na hřiště čerstvé síly v podobě mladíka Florenziho.

Další velké šance AS se odehrály až v konečné fázi utkání. Nejprve se do přední linie dral Seydou Keita, který má na starosti jinak především defenzivní úkoly. Po dalším z jeho průniků se AS naskytla možnost rozehrávat přímý volný kop. Míč si postavil k exekuci Miralem Pjanić a jen včasný zákrok Renzettiho zabránil Ceseně v inkasování. Ne nadlouho, protože o pár minut později si Florenzi vzal míč pod patronát a rohový kop posadil na hlavu Keity. Ten po vyhraném hlavičkovém souboji nahrál volnému De Rossimu, který následně propálil vše před sebou - 2:0.

Do šancí se několikrát dostal také střídající Radja Nainggolan. Nejprve se pokoušel prosadit ostrou střelou, se kterou měl brankář Agliardi co dělat. A následně se pokoušel také hlavičkovat. Největší šanci na třetí zásah mělo duo Pjanić - Destro, ale ve výhodné pozici ani jeden z nich míč netrefil a namísto toho se oba hráči srazili.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:7

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně zabereme, 5:0 FORZA ROMA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossimu nahrával Yanga-Mbiwa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele