3. kolo
20.09.2014 18:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

AC Cesena - Empoli FC 2:2

Cesena sice díky skvělé pětiminutovce vedla nad svým sokem již o dvě branky, ale Empoli se nevzdalo a v průběhu druhé půle výsledek srovnalo. Cesena si mohla vedení vzít zpět po přímém volném kopu, ale vyznamenal se brankář Sepe, který míč zneškodnil skvělým zákrokem.

Sotva sudí Gavillucci odměřil na svých hodinkách pět minut, už se na bránu Lealiho valil další útok. Tentokrát se před něj snášel míč po rohovém kopu a ve skrumáži těl před sebou musel Leali zasahovat až na poslední chvíli. Celou situaci ale vyřešil správně a navíc mohl založit protiútok. Nutno ale dodat, že jeho spoluhráči dnes večer aktivitou příliš nehýřili.

Bylo to spíše hostující Empoli, které se pokoušeli usilovně hledat klíč k otevření soupeřovy brány. Prvních dvacet minut se ale nedokázal ani jeden celek propracovat k zajímavější střele. Zmíněnou pasáž vyplňovaly spíše dlouhé minuty nepřesností a pokusů o centrované balony. Vlajku Empoli zdvihl zkušený útočník Francesco Tavano, který se po rychlém protiútoku hnal před bránu a dokonce se ve vápně dostal až ke střele. Zamířil však a kousek nad břevno, takže Leali mohl zůstat klidný.

Cesena se vzpamatovala a převzala aktivitu v utkání. Brankář Sepe musel dokonce několikrát zasahovat. Třetí zákrok už ale nestačil, protože Guido Marilungo se dostal na druhý pokus k odražené střele a míč vrátil hlavou do brány - Sepe kapituloval a Cesena vedla.

Smrtící pětiminutovku si budou hráči Empoli vyčítat ještě dlouho. Pouhé dvě minuty po první inkasované brance totiž nezvládli obrannou činnost a obdrželi další gól. Sepe ani tentokrát neměl čisté svědomí, protože rána Gregoireho Defrela z třiceti metrů se určitě dala chytat. Měla spíše štěstí, protože razance jí chyběla a míč ještě několikrát skočil, než zapadl k tyči - 2:0.

Empoli sice bylo aktivnější a častěji drželo míč na svých kopačkách, ale stále platilo daň nováčků. Cesena spíše vyčkávala, ale ze dvou náhlých útoků se dvakrát prosadila. Empoli ale utkání sympaticky nevzdalo a začalo efektivněji bojovat o bodový příděl. Nejprve se dostával Francesco Tavano ke střele jen zpovzdálí, ale další pokus už měl mnohem snazší. Stefano Lucchini totiž fauloval ve vlastním vápně pronikajícího protihráče a sudí Gavillucci byl nekompromisní. Nařízenou penaltu proměnil právě Tavano a Empoli se dostalo zpátky do zápasu.

Cesena si dlouho koledovala a další branka visela ve vzduchu již delší dobu. Brankář Leali musel předvést několik skvělých zákroků, aby udržel Cesenu nad vodou. Dvacet minut před koncem ani Leali svůj celek nezachránil od inkasované branky. Míč se od rohového praporku snesl přímo před něj a Daniele Rugani srovnal!

V samotném závěru utkání mohla Cesena jít opět do vedení, když dostala šanci zahrávat volný přímý kop. V bráně Empoli ale stál Sepe, který se vrhl k tyči a míč před dotírajícím útočníkem uchránil. Empoli sice prohrávalo, ale díky aktivitě i štěstí si nakonec s Cesenou body pouze dělí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele