24. kolo
15.02.2014 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Inter vyloupil Florencii, nad Violou vyhrál 1:2.

Zcela jiný Inter, než jsme byli zvyklí v minulých kolech vídat, byl k vidění ve Florencii. Nerazzurri vyhráli 2:1 a přihlásili se tak zpátky do bojů o třetí místo. Navíc zároveň potvrdili, že Viola patří mezi oblíbené soupeře.

Favoritem utkání byla spíše Fiorentina, která nejenže figuruje v tabulce výše, ale její forma je výtečná. Montellovi svěřenci se v týdnu dostali do finále poháru. Na druhé straně Inter zatím příliš radosti nerozdává, minulé kolo sice ovládl, ale předposlední Sassuolo skolil jen jedinou brankou. Nicméně vzájemná bilance dlouhodobě hovoří jasně ve prospěch Interu a Fiorentině se proti tomuto soupeři opět nedařilo.

Inter vlétl do západu dobře. Už po třinácti minutách rozezvonil tyčku Diego Milito. Také další šance patřily hostům. Znovu střílel Milito a tentokráte těsně minul Netovu branku. Viola si koledovala a Inter nakonec její laxnost potrestal. Ve 34. minutě vymyslel Guarín geniální pas na Palacia, který v poklidu překonal brankáře Neta - 1:0 pro Inter Milán. Fiorentina musela dotahovat a to se jí v této sezoně mnohokrát nestalo. Hosté první poločas s čistým kontem uhájili, aby o něj na začátku druhého dějství přišli.

Cuadradovi stačily pouhé dvě minuty na to, aby krásnou točenou střelou překonal Handanoviče - 1:1. Následně byla k vidění vyrovnaná hra, ale po hodině a pěti minutách ze znovu měnilo skóre ve prospěch Interu. Nagatomův přesný centr přistál na noze střídajícího Icardiho, který se nemýlil - 2:1 pro Inter. Pro Mazzarriho to bylo velmi šťastné střídání. Icardi byl do té doby na hřišti pouze devět minut. Icardi následně "chytl" slinu a brzy mohl přidat i druhý zásah. Jeho hlavička si ale cestu mezi tři tyče nenašla.

Fiorentina se nemohla dostat do svého obvyklého tempa a obrana Interu jí toho moc nedovolovala. K nebezpečné hlavičce se sice propracoval Iličič, ale to byla v podstatě jediná nebezpečná příležitost domácích na vyrovnání. Ještě ve čtvrté minutě nastavení pálil Fernandez, ale skóre už se nepohnulo. Inter může slavit veledůležité vítězství, naopak Fiorentina v boji o Ligu mistrů ztrácí. V týdnu jí navíc čeká další důležitý duel Evropské ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

poďme inter!

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.Fiorentina má sice doma dobré výsledky (7 3 1),ale hraje podruhé doma a znovu vyhrát bývá poměrně těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

forza inter!! 1-2 byly to nervy

Reagovat
Pharrell

Internazionale - LM ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele