36. kolo
04.05.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Derby della Madonnina tentokrát pro AC Milán

AC Milán ovládlo druhé derby nejtěsnějším výsledkem a nadále zůstává ve hře o Evropskou ligu. Rossoneri byli po celý zápas lepším týmem a tříbodový zisk je z tohoto pohledu zcela zasloužený. O jedinou trefu se po hodině hry postaral - světe div se - hlavičkující Nigel de Jong.

Derby della Madonnina na vyprodaném San Siru bylo zejména pro AC nesmírně důležitým zápasem. Červenočerným stále hrozí, že si v příští sezoně nezahrají evropské poháry. Ale družina trenéra Clarence Seedorfa zápas zvládla s grácií a nizozemský kouč může být se svým první derby v roli trenéra navýsost spokojen. Inter i přes porážku zůstává pátý, ale jeho náskok před šestým Turínem je jen dvoubodový.

Po celý zápas byli o něco aktivnější hráči Rossoneri. Už v prvním poločase zkoušeli střílet snad ze všech možných pozic, ale nutno podotknout, že Inter bránil dobře. Ze zajímavé pozice stříleli Taarabt i Balotelli, ale Handanovič nemusel zasahovat. Do útočení se zapojoval i pravý bek AC Mattia De Sciglio. Adel Taarabt ho vysunul skvělou přihrávkou, která, jak se říká, měla oči, ale talentovaný obránce trefil jen boční síť. Inter se tolik do zakončení nedostával, tempo utkání udávalo AC. Před koncem prvního poločasu se do slibných příležitostí dostal Kaká. Po De Jongově dlouhé nakopu orazítkoval břevno Handanovičovy branky. O chvíli později to Brazilec zkoušel znova, ale ani v jednom případě nemířil mezi tři tyče.

Ve druhém poločase byl obraz hry totožný. Na jeho začátku sice sehráli Nerazzurri nacvičený signál, po němž pálil z první vysoko nad Icardi, ale to bylo na dlouhou dobu vše, co Inter předvedl. AC Milán mělo zkrátka převahu a po více než hodině hry se dočkalo zasloužené branky. Rohový kop v podání Balotelliho se snesl na hlavu De Jonga, kterého neubránil zkušený Cambiasso! De Jong rozhodně není střelec a už vůbec ne hlavičkář, to cennější to byla branka - 1:0 pro AC Milán. Ani poté aktivita Rossoneri neupadala. Na hřiště se dostali i další hráči, kteří působili v obou milánských klubech - Giampaolo Pazzini a Sulley Muntari. Prvně jmenovaný se mohl okamžitě zapsat mezi střelce, ostrý pokus Balotelliho tečoval za záda Handanoviče, ale protože to bylo z ofsajdu, branka nebyla správně uznána.

Mario Balotelli to ale zkoušel nadále. Po další ráně zasáhl jen Handanoviče. S blížícím se koncem přeci jenom tlak Interu rostl. Trenér Walter Mazzarri se rozhodl posílit ofenzívu o Diega Milita i Rickyho Álvareze, který v 84. minutě nepřesně vypálil. Ač se Inter snažil, jak mohl, na výbornou obranu AC ne a ne najít recept, ta za 90 minut nepustila Nerazzurri do jediné výraznější šance. AC ovládlo derby a nadále může pomýšlet na šesté místo, na které ztrácí dvě kola před koncem ligy jediný bod. Inter ještě bude mít co dělat, aby uhájil celkové páté místo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

musíme vyhrát Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Rozkopejte je kluci moji.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Marioo

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

!! FORZA NERAZZURRI !!

Reagovat
smazaný uživatel

Ako fanúšik AC tipujem X

Reagovat
smazaný uživatel

všichni že Mario a nakonec Nigel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele