28. kolo
10.03.2013 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fialky si odváží tři body z Říma

Místní Lazio prohrálo ve večerním zápase s toskánským týmem o dvě branky a komplikuje si boje o poháry. Oba týmy si vlastně jen vymění místa, Fiorentina je čtvrtá.

Oba celky bojují o účast v pohárech a dlouhodobě patří ke špici italské ligy. Bylo otázkou, jak si se současnou situací poradí římský celek - svěřenci Vladimira Petkoviče totiž válčí v Evropské lize již nyní a bezpochyby je tento náročný zápasový rytmus stojí mnoho sil. V Německu se Biancocelesti ale dařilo, Stuttgart porazili poměrem 2:0 a do odvety mají slibný náskok. Fiorentina mohla relaxovat a možná i tento faktor se podepsal na dnešním výsledku.

Lazio se snažilo zapojovat do kombinace již od začátku, spolupráce Edersona s Floccarim zaváněla gólem. Na svém místě se ale včas objevil obránce Gonzalo Rodriguez. Na druhé straně se pouštěl do útoku Cuadrado, černohorského útočníka ale skvěle zastavil Dias.

Po dvaceti minutách už nebylo v Římě tak veselo. Pohlednou akci Ljajiče přepustil za sebe záložník Borja, protože u brány soupeře tušil nabíhajícího Jovetiče. A měl pravdu - přízemní střela skončila za zády gólmana Marchettiho - 1:0.

Fialkám jednogólové vedení nestačilo a rády by přidaly další zásahy. V rychlých kombinacích a především spolupráci Ljajiče s Jovetičem jim ale stopku vystavila buď domácí obrana, nebo jako poslední instance brankář Federico Marchetti. A naopak začalo hrozit domácí mužstvo. Senad Lulič prošel přes trojici obránců k vápnu Fiorentiny a nacentroval, nabíhající Sergio Floccari ale pálil jen do pozorných obránců soupeře.

Druhou půli už v dresu prohrávajícího týmu načal Libor Kozák, který přišel s jednoznačnými rozkazy: vyhrávat míče v soubojích se Savičem a Rodriguezem. Právě když se ale domácí Biancocelesti nadechovali k náporu, přišel šok v podobě druhé branky. Cana fauloval pronikajícího Jovetiče, z čehož rezultoval přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil mladík Adem Ljajič, který zakroutil míč parádně. Gólman Marchetti možná mohl reagovat trochu dřív - 2:0.

O něco podobného se na druhé straně pokoušel záložník Hernanes, ale Viviano se překonat nenechal a skvělým zákrokem šanci zlikvidoval. Brankář hostí byl v neustálém náporu, po chybě Rodrigueze se na něj řítil Sergio Floccari, ale Viviano opět předvedl své kvality. Po delším časovém úseku se k míči dostali také hosté, ale jejich snahu odvrátila pozorná obrana.

K zajímavé střele se odhodlal Nigerijec Onazi, nejmladší hráč Lazia na hřišti. Jeho pokus z větší vzdálenosti ale končí mimo Vivianovu bránu. Stefan Radu v poslední akci zápasu nabídl míč spoluhráči Floccarimu, italskému útočníkovi ale dnes štěstí nepřálo. Stejně jako celému Laziu, které s Fiorentinou prohrálo o dva góly.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele