36. kolo
08.05.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Stará dáma si připisuje další hubené vítězství

Minulá výhra Juventusu mnoho gólových momentů nepřinesla, ale Conteho tým po ní slavil zasloužené Scudetto. Dnešní večer byl v podstatě replikou zmiňovaného zápasu, taktéž jej rozhodla jediná branka.

Atalanta stále ještě není vlastníkem definitivy, dnes večer v Bergamu padla. Jejím katem se stal zkušený útočník Alessandro Matri, který po boku Fabia Quagliarelly vedl ofenzivní rejdy oslavovaného týmu. Víceméně účelově hrané utkání ze strany Staré dámy s mnoha ne úplně stabilními členy základní jedenáctky v sestavě tedy končí výhrou favorita.

O první zajímavou střelu utkání se postaral Emanuele Giaccherini, jehož rána poněkud vystrašila brankáře Consigliho. Od té doby se Juventus držel na útočné polovině soupeře a Orobici příliš blízko k brankáři Storarimu nepouštěl. Navíc mohl využít malé změny plánu, když se Colantuonův celek musel vypořádat s brzkým zraněním obránce Cristiana Raimondiho. Toho nahradil Luigi Giorgi.

Na centr ze strany si naběhl Giorgio Chiellini, jehož hlavička ale gólové parametry postrádala. To už neplatí o akci Pirlově, zkušený mozek italské reprezentace s citem pro hru perfektně vysunul nabíhajícího Alessandra Matriho, který si poradil s brankářem Consiglim a poslal hostující celek do vedení.

Také tým trenéra Stefana Colantuona má ve svém středu obávaného útočníka, je jím patnáctigólový Germán Denis. Po pasu Davida Biondiniho ale hlavou Storariho nepřekonal. Fanoušci turínského velkoklubu evidentně oslavovali i v průběhu dnešního klání a sudí Guida musel utkání na moment přerušit. Po nucené přestávce se pokoušel zakončit Fabio Quagliarella, ale jeho spolupráce s Matrim k další trefě nevedla.

První půli uzavřeli domácí. Orobici postrádali štěstí v honbě za body, Denisova rána totiž rozezvučela tyč Storariho brány! Nástup do druhých pětačtyřiceti minut obstarala střela Mauricia Isly, která mířila těsně vedle Consigliho tyče. Turíňanům ale v podstatě o nic zásadního nešlo a tak se za příjemného tempa hra odehrávala převážně kolem středového kruhu. Když se měla naplnit hodina hry, předvedl Juventus rychlou kombinaci po trase Andrea Pirlo - Alessandro Matri - Fabio Quagliarella, posledně jmenovaný hráč ji také technickým pokusem završil.

Dvacet minut před koncem se na hrací ploše ukázal také francouzský útočník Nicolas Anelka, který na premiérový zásah v dresu Staré dámy zatím čeká. Do zajímavé pozice se po dlouhodobém tlaku dostal zakončující Arturo Vidal, jeho rána ale mířila jen do náruče připraveného brankáře Consigliho. Celé utkání, které nakonec pro favorita splnilo účel, uzavřel nepřesně pálící Giaccherini.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1...

Reagovat
smazaný uživatel

si ubohy

Reagovat
smazaný uživatel

jsi debilek....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele