27. kolo
03.03.2013 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Střídající Larrondo rozhodl o výhře fialek

Necelou čtvrthodinku potřeboval Marcelo Larrondo na to, aby zvrátil remízový výsledek ve prospěch domácího týmu. Filky dobře začaly, ale Chievo reagoval gólem Cofieho. Naštěstí pro Violu se na hřiště ke konci utkání dostal Marcelo Larrondo a rozhodl o těsné výhře.

Na velkoplošné obrazovce s časomírou svítila teprve čtvrtá minuta utkání, někteří diváci pravděpodobně ještě hledali svá místa, když v tom se prosadila domácí Viola. Za slunného počasí si vzal exekuci volného přímého kopu na starosti kapitán Manuel Pasqual, míč přesně trefil a brankář Puggioni marně plachtil vzduchem - 1:0.

Nedá se říci, že by se Chievo přímo vrhlo do útoku, ale ani nesložilo zbraně. Důkazem budiž akce hostujícího Théréaua, který se ocitl sám před brankářem Vivianem, ale hlavičkou nasměroval míč mimo. Dvě velké šance si připsala také fialová strana domácích, po zakončení Valera se k ohrožení Puggioniho brány dostal také hvězdný Stevan Jovetič. Ofenzivní zbraň Fiorentiny ale dvakrát zamířila těsně vedle!

Po půlhodině se k nelibosti hostujících příznivců zranil stoper Acerbi, kterého musel nahradit Isaac Cofie. A trenér dobře udělal, když vybral právě ghanského záložníka - po necelých deseti minutách totiž mladík vstřelil gól a dal celku z Verony naději na bodový zisk - Cofie akci rozehrál i zakončil. Na přesnou ránu k tyči neměl Viviano nárok.

Hned na začátku druhé poloviny se do zakončení dostal záložník Romulo, ale jeho ránu Puggioni pohlídal. Na druhé straně po dlouhém nákopu právě hostujícího brankáře utíkal do brejku Alberto Paloschi, který si poradil i s obráncem, ale nezamířil přesně a vypálil nad.

Po hodině hry už dostal svoji šanci zmiňovaný Larrondo. A využil ji na maximum - po volném přímém kopu se k němu v pokutovém území dostal míč spíše zázrakem, přesto stál Larrondo na správném místě a hlavičkou poslal domácí celek do vedení - 2:1.

Fiorentina vedla a dál byla aktivnějším celkem. Luca Toni trefil tyč, dobře mířil také Romulo. Ale ani jeho pokus již neskončil za zády brankáře Puggioniho, takže Larrondova hlavička znamenala pro Violu cenné vítězství. Díky třem bodům může dál snít o Lize mistrů, Chievo je zatím šestnácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele