33. kolo
25.04.2012 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Novara Calcio - SS Lazio 2:1

Novara opět zaskočila jasného favorita a vyhrála nad Laziem. To jej ale nemusí příliš mrzet, třetí místo si zatím udrží i s prohrou.

Domácí Novara dokázala porazit Lazio, bojující o poháry. A to především díky vlastnímu gólu Diakiteho a skvěle kopnutému přímému kopu Mascary. Za Lazio kontroval Candreva.

Novara nastoupil v oproti jiným zápasům ve značně pozměněné sestavě, Římané se museli obejít bez Brocchiho, Hernanese, Stankevičiuse, Kloseho a Radua.

První velkou šanci zápasu měl Candreva, jeho střela se ale mezi tři tyče nakonec nevešla. Stejně tak skončila rána Lorika Cany. Centr Porcariho na druhé straně odvracel Scaloni, český útočník Libor Kozák také minul. Ten střílel také po spolupráci s Maurim, naskočil si také na centr Ledesmy. Dnes mu ale přáno nebylo.

Deset minut před koncem prvního poločasu si centr Mazzaraniho sklepl do vlastní brány Mobido Diakité, Novara tak šla do šokujícího vedení.

Radost domácích ale netrvala příliš dlouho, už o dvě minuty později se po Mauriho ráně rychle zorientoval Antonio Candreva a stanovil nerozhodný výsledek 1:1.

Po změně stran se musel vytáhnou brankář Fontana a zachránit Novaru před hlavičkou Scaloniho. Z následného rohu se o zakončení postaral Libor Kozák, dnes velmi aktivní. V tomto případě se ale jednalo o ofsajdové postavení. Novara se snažila o zvrat a Rigoniho ránu musel likvidovat Marchetti.

Candreva později nenavázal na svůj gól, neučinil tak ani Alfáro. Gól naopak vstřelila Novara. Zkušený Giuseppe Mascara se postavil k přímému kopu a svojí pravou nohou poslal míč přesně za Marchettiho záda. Italský brankář neměl šanci zasáhnout a Novara vedla o branku. Třetí gól mohl přidat Andrea Caracciolo, ale toho zlikvidovala hostující obrana. Skóre už se nezměnilo, Novara dokázala šokovat a vyhrála.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele