27. kolo
07.03.2010 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Bologna FC - SSC Neapol 2:1

Zápas v Bologně začal gólovou kanonádou a úvodní čtvrthodina také nakonec rozhodla i o konečném výsledku. Na dvě rychlé branky domácích sice zareagoval Rinaudo, ale nikdo jiný na něj již nenavázal a Neapol prohrála 2:1.

V dresu domácích se proti svému bývalému zaměstnavateli postavil Marcelo Zalayeta a okamžitě na sebe upozornil. V sedmé minutě se vydal na bláznivý únik Antonio Busce, aby na závěr celé akce připravil gólovou přihrávku právě pro Zalayetu, který jednoduše doklepl a otevřel skóre. Walter Gargano na druhé straně pálil nad branku a Rossoblu šli už ve 12. minutě do dvoubrankového vedení. Adailtonův rohový kop z pravé strany sice měl někdo tečovat, ale kulatý nesmysl nakonec netrefil vůbec nikdo a on tak mohl zapadnout k zadní tyči.

Kritickou situaci pro Neapol o dvě minuty později zmírnil Leandro Rinaudo, jenž po Lavezziho centru úplně sám hlavičkoval a vrátil Azzurri do hry. Navíc završil úžasný start na Stadio Dall'Ara, kde si diváci mohli libovat.

Brankáře poté zaměstnali Marek Hamšík a Adailton, ale ani jeden z nich neuspěl. Po přestávce se v šanci po rohovém kopu ocitl Portanova, ale míč mezi tři tyče usměrnit nedokázal. Viviano zas musel blokovat Garganovu střelu. Po pěti minutách druhého dějství se na hřiště dostal German Denis a naznačil tak jasný záměr Neapole vyrovnat. Marek Hamšík se tak stáhl hlouběji do pole. V 63. minutě se musel Viviano činit na brankové čáře, když nebezpečně pálil z trestného kopu Quagliarella. Gólovou šanci ale měla i Bologna, Maggio ale na poslední chvíli zakročil proti míči z Britosovi hlavy, který mířil do branky.

V závěru zápasu měly obě strany svoje šance na změnění skóre, ale nikdo ji nevyužil. Raggi s hlavičkou neuspěl, Cigariniho centr zas nenašel svého adresáta. Denisovu dělovku vytahoval Viviano, v poslední šanci už napodruhé proti Denisovi zasahovat nemusel, protože hostující útočník pod tlakem branku netrefil.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Těch remíz je už je snad dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele