4. kolo
24.09.2008 20:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - ACF Fiorentina 3:0

Lazio se rychle oklepalo z víkendové porážky v Miláně a ve 4. kole znovu řádilo. Tentokrát si Biancocelesti smlsli na Fiorentině, jež si z Olympijského stadionu odváží tříbrankovou prohru. O ní se postarali až ve druhém poločase Mauri, Panděv a Siviglia. Klub z hlavního města se tak vyhoupl na druhé místo, těsně za vedoucí Inter.

Lazio začalo aktivně a do první šance vyslal Zarateho Panděv, jenomže autor již čtyřech branek v letošní sezoně pálil nepřesně. O chvilku později si role vyměnili, ale pokus Panděva kryl brankář Frey. Další vzrušení zařídil opět Zarate, jenž se u hlavního sudího dožadoval penalty za zákrok Dainelliho, ale neuspěl. Vysoce aktivní Zarate neustále prověřoval brankářskou jedničku Fialek, ale francouzský gólman stále odolával.

Na druhé straně měl obrovskou příležitost Gamberini, ale nerozumněl si s Maurim a míč do prázdné branky nedoklepl. Zarate byl skutečně všude a jinak tomu nebylo ani před koncem prvního dějství, kdy ho vyslal na steč Goran Panděv. 21letý střelec ovšem ztroskotal na brankáři Freyovi.

Na úvodní branku si nakonec museli diváci počkat až do druhého poločasu, přesněji do 51. minuty. V ten moment totiž využil chaotické situace před brankou Mauri a otevřel skóre. Vše načal Foggia, jenž poslal do ohně centr, jenž Zarate lízl a poslal do břevna. Poté se ujal iniciativy Mauri a akrobatickým zákrokem strhl vedení na stranu domácích.

Laziu vstřelená branka přidala křídla a domácí hráči byli doslova k nezastavení. O tři minuty později zvyšoval na 2:0 po akci se Zaratem Panděv. Za pouhých dalších pět minut to již bylo 3:0, Fiorentinu definitivně poslal do kolen obránce Siviglia a rozhodl a držiteli třech bodů. Bezpochyby lví podíl na dnešním úspěchu Lazia má Mauro Zarate, jenž předvedl excelentní výkon. Jediné, co mu chybělo, byla branka.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

slagr vidim na remizu 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele