19. kolo
18.01.2009 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - Bologna FC 1:2

Sestupem ohrožená Bologna si konečně připsala tři body, ale málokdo čekal, že to bude na půdě Catanie, kde se body sbírají velice těžce. O výhře hostů rozhodli během pěti minut Marco Di Vaio a Adaílton. Konečnou podobu výsledku dal pět minut před koncem Paolucci. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení Izca.

Jako první se předvedla domácí Catania, střelu Marimota musel konečky prsů vytáhnout Antonioli na roh. O chvíli později měla Bologna opět velké štěstí, protože Terlizziho hlavička šla jen těsně nad. Domácí sice byli aktivnější, jenomže po půlhodině hry se počet jejich hráčů zredukoval na deset. Izco předvedl nebezpečný zákrok na Davida Bombardiniho a po něm byl po právu vyloučen. Od této doby začali hosté zaměstnávat brankáře Bizzarriho. Před koncem prvního poločasu si chtěl Marco Di Vaio vymodlit penaltu, ale neúspěšně.

Začátek druhé půle se Boloni vyvedl na výbornou. Marcio Amoroso přesně našel hlavu Di Vaia a ten si připsal už čtrnáctou branku v sezoně - 0:1. Catania tedy prohrávala o deseti mužích v poli a bylo ještě hůř. Za pět minut po úvodní brance zvýšil náskok brazilec Adaílton a znovu u toho byl Marcio Amoroso, jenž přesným centrem našel hlavu svého krajana Adaíltona - 0:2. Catania byla jako opařená a velice těžko se dostávala do zakončení, přesto mohla s výsledkem ještě něco udělat, kdyby svojí obrovskou šanci proměnil Mascara. Po ráně Silvestreho zahrál v pokutovém území rukou Terlizzi a rozhodčí odpískal pokutový kop. K němu se postavil Giuseppe Mascara, jenomže veterán Antonioli ho vychytal. Neproměněná penalta už znamenala takřka definitivní porážku, pět minut před koncem utkání sice snížil pěknou střelou na 1:2 Michele Paolucci, ale to bylo ze strany domácích vše.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele