38. kolo
31.05.2009 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Řím - Turín FC 3:2

Posledním sestupujícím se stal Turín, který prohrál na půdě AS Řím 2:3. Výhru Římanů měli na svědomí Menez, Vučinič a Totti. Za hosty se trefili Vailatti a Ventola.

Utkání přitom začalo pro Turín báječně, už v 9. minutě nasměroval hostující celek k záchraně Vailatti, který za hranicí pokutového území propálil vše před sebou včetně brankáře Arthura - 0:1. V průběhu prvního poločas mohl navýšit vedení hostů Rosina, ten ale svojí levačku namířil vedle Arthurovy branky. Místo další branky přišel trest, ve 35. minutě bylo totiž srovnáno, nádhernou trefou se prosadil Menez, který z pravé strany zatočil míč přesně do šibenice turínské branky - 1:1.

V souběžně hraném utkání vedla Bologna nad Catanií a s Turínem to vypadalo velice zle. Ještě hůř bylo hostujícím fanouškům čtvrt hodiny před koncem, kdy došlo k obratu v utkání. Mirko Vučinič postupoval z levé strany na brankáře Sereniho a přesně mířenou střelou k tyči nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci - 2:1.

O chvíli později fauloval Franceschini v pokutovém území Cassettiho a pískala se penalta. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil kapitán Totti, čímž de facto pečetil osud Turína. Hosté se však zmohli ještě na snížení. V 88. minutě se ve vzduchu akrobaticky prosadil Ventola, ale jeho branka měla spíš už jen kosmetický charakter. AS Řím vyhrálo 3:2 a potvrdilo šestou příčku, Turín minimálně na rok opouští Serii A.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele