34. kolo
03.05.2009 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Turín FC 1:0

Fiorentina si nakonec ze zápasu s Turínem odnáší za těsné vítězství 1:0 důležité tři body. Může však ale děkovat rohodčím, kteří v nastaveném čase pro ofsajdové postavení chybně neuznali branku Franceschiniho.

Ještě před samotným výkopem se na Stadio Artemio Franchi držela minuta ticha při 60. výročím letecké tragédie, při níž tehdy zahynula velká část turínského mančaftu.

Zápas sice dobře načal Franco Semioli, když už po 120 sekundách hlavičkoval těsně vedle branky, ale vzápětí si přivodil menší zranění a musel ho vystřídat Martin Jorgensen. Právě Jorgensen poté připravil dobrou pozici pro Gilardina, ale na jeho střelu skvěle zareagoval Matteo Sereni. V nastaveném čase prvního dějství mohl jen nevěřícně kroutit hlavou opět střídající Jorgensen, který zahodil obrovskou šanci. Sereni totiž vyrazil Pasqualův centr, ale pouze pod nohy Jorgensena, jenž však z šesti metrů neuvěřitelně přestřelil.

Viola vstřelila branku až v 57. minutě, kdy se ve druhém zápase v řadě trefil Vargas. Peruánský fotbalista tak opět ukázal, že mu místo křídelního záložníka sedí více než typický obránce, když si naběhl na dlouhý Kuzmanovičův centr a přesně zakončil.

Na hřiště o chvilku později vběhl Rosina a po jeho trestném kopu měly Fialky štěstí, že si nevstřelily vlastní gól. V nastaveném čase došlo ze strany rozhodčích ke kontroverznímu verdiktu, když nejprve Sebastien Frey vyrazil Ogbonnovu hlavičku, poté po Rosinově přihrávce vstřelil gól Franceschini, ale jeho trefa nebyla uznána pro ofsajd, který však určitě nebyl. V poslední minutě nastavení uviděl červenou kartu za ruku mimo pokutové území brankář Sereni a tudíž mezi tři tyče musel záložník Valiatti. A měl štěstí, když Montolivo napálil břevno.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele