23. kolo
08.02.2009 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - SS Lazio 1:0

Fotbalisté Fiorentiny zvládli důležité a především těžké utkání s Laziem Řím a po jediné brance Alberta Gilardina vyhráli 1:0. Hosté hráli prakticky hodinu bez vyloučeného De Silvestriho a přesto měli dostatek příležitostí na vstřelení branky.

Na Laziu bylo v průběhu utkání vidět, jak moc chce zlomit hrůzostrašnou sérii zápasů bez vítězství. Největší problémy dělalo domácí obraně útočné duo Goran Panděv - Mauro Zarate. Po čtvrthodině hry vymyslel Panděv pěknou akci, kterou zakončil Zarate střelou do brankáře Freye. Aktivnější Lazio však muselo v 18. minutě měnit svoje plány, De Silvestri totiž zcela zbytečně, lehce zatáhl za dres Montoliva, rozhodčí to uviděl a udělil hráči Lazia žlutou kartu, bohužel De Silvestri už jednu měl, takže se musel poroučet ze hry.

I navzdory oslabení byli Biancocelesti aktivnější, Pasquale Foggia pálil těsně vedle a ve 39.minutě vychytal brankář Frey opět Zarateho, ten se do šance dostal po hrubé chybě domácí obrany. Fiorentina si za první poločas nevytvořila příliš stoprocentních šancí a zatím mohla být ráda za remízu 0:0.

Ve druhém dějství začala aktivněji domácí Viola. Do dvou slibných příležitostí se dostal Kuzmanovič, nejprve byla jeho střela zablokována a následně z rohového kopu ztroskotal na vynikajícím brankáři Muslerovi. Hrozilo i oslabené Lazio, Panděv zamotal hlavu domácí obraně, přihrál Zaratemu a ten poněkolikáté v zápase stanul v tváří v tvář Freyovi. Brankář Fiorentiny jeho střelu vytáhl na pravou tyč.

Zhruba dvacet minut před koncem začal tlak Fiorentiny sílit. Adrian Mutu převzal kolmou přihrávku a jeho pohotovou střelu Muslera vyrazil. Z následující akce zase zamířil po centru Vargase Gilardino hlavou nad, a když se individuálně prosadil Zarate, ale opět proti Freyovi neuspěl, zdálo se, že zápas skončí bezbrankovou remízou. Nicméně v 89. minutě se domácí fanoušci dočkali, Adrian Mutu vyslal zpoza vápna jedovatou střelu, tu Muslera vyrazil pouze před sebe, kde stál nehlídaný Alberto Gilardino. Někdejší střelec AC Milán tak rozhodl celé utkání.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1 lazio bez formy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele