11. kolo
03.11.2007 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SS Lazio - ACF Fiorentina 0:1

Po kiksu Marca Ballotty dal jediný gól utkání Giampaolo Pazzini a Fiorentina tak dobyla Stadio Olimpico nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Lazio se po prohře v derby propadlo až do dolní poloviny tabulky a nutně tak potřebovalo vyhrát. Muselo se však obejít bez pěti zraněných hráčů. Fiorentině chyběli jen zranění Tomáš Ujfaluši a Massimo Gobbiho, v zápasu se také neobjevil střelec fialek Adrian Mutu, jehož trenér šetřil kvůli přílišné herní vytíženosti.

V úvodních minutách se zrodilo jen pár šancí, z nichž snad za zmínku stojí jen přízemní střela Pazziniho, kterou Ballotta bez problémů vytěsnil mimo branku. Za čtyři minuty se už Pazzini mohl radovat z gólu. Marco Ballotta se snažil zachytit zpětnou hlavičku Cribariho, aby hosté nezahrávali rohový kop, ale nešťastně srazil míč přímo k nohám Pazziniho, který bez potíží zakončil. Ve třicáté minutě Pablo Osvaldo málem zdvojnásobil vedení, ale v klíčové situaci se ukopl a mič lapil Marco Ballota. O pět minut později se také Lazio dostalo do šance, Christian Manfredini z pětadvaceti metrů jen o vlásek přestřelil branku. Ve 40. minutě Tommaso Rocchi slušně centroval do šestnáctky fialek na Lionel Scaloni, ale skvěle postavená domácí obrana i trochu se štěstím tuto šanci zneškodnila.

Do druhé půle nastoupili hráči Lazia v bojové náladě, ale obrana Fiorentiny byla skvěle organizovaná a šance Lazia zneškodňovala zpravidla ještě v zárodku. Největší šanci si Lazio vypracovalo v 60. minutě. Po ojedinělé chybě obrany hostí z hranice vápna centroval Stephen Makinwa, ale na jeho centr ke smůle domácích nikdo nedosáhl. Fiorentina většinu času druhého poločasu trávila spíše na své půli. Do její ojedinělé šance se v 73. minutě dostal Pazzini, když z velmi nadějné pozice střílel, a už asi viděl míč v brance, ale Marco Ballota si po kiksu z 14. minuty určitě zlepšil chuť, protože vytáhl skutečně skvělý zákrok.

V 79. minutě Rocchi po závaru propásl vhodnou šanci ke střele a následné přišel i o míč. V 82. minutě brankař fialek Sebastian Frey ukázal, že Fiorentina dostává v této sezoně tak málo gólů nejen kvůli skvělé obraně, ale také díky němu. Po narážečce Rocchiho a Ledesmy uchránil domácí vedení jedině díky zákroku extratřídy. To byla poslední větší šance domácích, v 90. minutě navíc dostal druhou žlutou kartu Massimo Mutarelli a výrazně tak ztížil šanci domácích dostat se do nějakého většího tlaku v závěrečných minutkách.

Fiorentina se díky výhře bude alespoň do zítřka ohřívat na druhém místě tabulky.

Autor: Vít Nohejl

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*bary72

Lazio si chce zlepšit bilanci a A.C.F. ještě venku neprohráli. Bude remíza 1:1.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Batistuta

ACF Fiorentina MÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍSTR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele