27. kolo
08.03.2008 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter Milán - Reggina Calcio 2:0

Inter Milán potvrdil roli favorita a v utkání s Regginou nezaváhal. Velký podíl na vítězství domácích měl brankář Julio Cesar a Inter zásluhou Ibrahimoviče a Burdissa minimálně na několik hodin navýšil náskok na čele tabulky na 9 bodů.

Domácí sice dnes slavili sto let existence klubu, ale jinak příliš důvodů k radosti neměli. Nerazzurri totiž nevyhráli již tři zápasy v řadě a Regginu potřebovali nutně porazit, aby neztratili na čele tabulky náskok.

Utkání načala šance hostujícího Brienzy, který se ocitl sám ve vápně, ale míč poslal hlavičkou vedle. Vypadalo to, jako kdyby hráči Interu ještě vůbec nebyli na hřišti, protože hned sedm z nich zakončujícímu Brienzovi pouze přihlíželo a nesnažilo se zakročit. Na druhé straně se snažil najít rychlou odpověď Crespo, ale branku přehodil. Zásadní zlom přišel ve 14. minutě. Za faul na Cambiassa totiž rozhodčí Brighi nařídil penaltu. Hosté protestovali s tvrzením, že zákrok nebyl uvnitř pokutového území, ale marně. Vzápětí již musel brankář Campagnolo lovit míč ze sítě poté, co se přesně trefil Ibrahimovič.

Další část hry byla jasně v režii hostujícího celku, kterému k vyrovnávací brance příliš nechybělo. Vše začalo nebezpečnou hlavičkou Modesta, kterou s vypětím všech brankář Cesar vyrazil. Chvilku poté v pokutovém území tvrdě zakročil Burdisso a kopal se roh. V obrovské šanci se ocitl po povedeném centru Lanzaro, ale jeho hlavičku Cesar jen tak tak vyrazil. Vzápětí spálil obrovskou šanci dorážející Aronica, když netrefil branku. Domácí se sice v útoku snažili, ale žádný větší úspěch neměli. Zato hosté neustále zaměstnávali brankáře Cesara, který musel nejprve vyrazit technickou Missiroliho střelu a z následného rohu si poradil také s Valdezovým volejem. Ačkoliv byl Inter pod neustálým tlakem a nedařilo se mu příliš kombinovat, dokázal vytěžit z minima maximum. Po Jimenezově trestném kopu z levé strany se totiž ve 34. minutě hlavičkou prosadil Burdisso a poslal Regginu do kolen.

Do druhého poločasu naskočil do hry místo Crespa Suazo a po Ibrahimovičově trestném kopu byl blízko brance, ale k míči se dostal dříve brankář Campagnolo. Přestože se hra Nerazzurri oproti prvnímu poločasu výrazně zlepšila, stále tu byly díry v obraně. Jednu z nich dokázal skvěle využít Amoruso, který unikl ofsajdové pasti, ale v zakončení nechal opět vyniknout famózního Cesara. Po hodině hry byl ze hřiště stažen Jimenez a nahradil ho Nelson Rivas. Chilský reprezentant nesl toto rozhodnutí velice těžce, když si nevybíravě vyměňoval názory s trenérem Mancinim. Reggina i přes nepříznivý výsledek stále hrozila a Brazilec Cesar musel stále potvrzovat svoje kvality. Zisk ceny za Nejlepšího muže utkání ovšem definitivně potvrdil brilantním zákrokem proti sólu Emila Hallfredssona a následnému lobu, který skvěle zlikvidoval.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter už se oklepal a zase bude vítězit. Tip 2:0.

Reagovat
Pharrell

jj

Reagovat
smazaný uživatel

bože to sou chudáci, když sem podívám na poměr střel, ten inter je uplně ubohej

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych jenom upozornil, že na Inter čaká Lpool takže hráči už byly myšlenkami jinde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele