33. kolo
13.04.2008 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - ACF Fiorentina 2:0

Inter si pohlídal proti fiorentině vedení v tabulce, když vyhrál 2:0. Hosty může těšit, že v boji o Ligu mistrů zaváhali všichni konkurenti.

Šlágr kola italské nejvyšší soutěže. Obě mužstva chtěla dnes bodovat. Inter nepotěšilo římské AS, které v Udinese vyhrálo 1:3 a přiblížilo se tak k vedoucíme celku. Naopak Fiorentina si chtěla ještě navýšit náskok na pátý AC Milán, který prohrál v Juventusu 2:3.

Hostům už se tento rok na San Siru dařilo, porazili tu právě konkurenční AC a ani v dnešním zápase nebyli spoluhráče Tomáše Ujfalušiho outsidery, bohužel se jim nepovedlo ukázat to, co slibovali před zápasem v novinách a to byla aktivní hra směrem dopředu.

Hra byla ze začátku hodně rozkouskována nepřesnými přihrávkami a fauly obou mužstev. První vážnější šanci měli hosté. Po přihrávce Pazziniho střílel nebezpečně Riccardo Montolivo, ale netrefil branku domácích.

Poté přišla desetiminutovka Interu, ve které si střelbu z dálky vyzkoušeli postupně Maicon, Zanetti, Balotelli, Cruz a také Stankovič. Vždy byl však Sebastian Frey z Fiorentiny připraven. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0 a diváci s napětím očekávali, které z mužstev udělá první chybu a inkasuje.

Do druhého poločasu poslali oba trenéři stejné sestavy jako na začátku. Bylo však vidět, že Inter vstoupil do této části zápasu mnohem aktivněji a už po 10 minutách se mohl radovat z první branky. Cambiasso dostal přihrávku na vápnu a svoji střelu zakroutil na zadní tyč Freyovy svatyně – 1:0.

Hned poté zareagoval hostující kouč Prandelli a místo nevýrazného Pazziniho poslal na hřiště Christiana Vieriho. Ani toto střídání však ovoce nepřineslo, protože v 62.minutě inkasovali hosté podruhé. Cruz přihrál mladému Balotellimu a ten věděl, co má s míčem udělat, takže stav po hodině hry byl 2:0.

Do 70. minuty si domácí v klidu hlídali střed hřiště a nepouštěli Fiorentinu do nějakých akcí. Poté však bylo na hřišti hodně vidět duo Kuzmanovic-Mutu. Oba dva hodně přidali na svých výkonech a výrazně oživili hru hostů.

Díky nim se do šance dvakrát dostal Vieri, ale ani jednou neuspěl. I přesto, že byla snaha a vůle na hostech vidět, domácí si opravdu velice pozorně hlídali svůj náskok a hráli přesně to, co potřebovali. Pět minut před koncem měli ještě hosté dobrou šanci pro zdramatizovaní stavu, ale Santana z přímého kopu netrefil ani branku domácích.

Do konce zápasu se tedy už nic důležitého nestalo, Inter tak doma vyhrál a i nadále si drží čtyřbodový náskok před konkurentem z Říma. Fiorentina zůstává na 4. místě s náskokem čtyř bodů na milánské AC.

Autor: Michael Künzel / www.soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uvidíme, jestli si Inter s Fiorentinou poradí. Ti jsou po postupu v Poháru UEFA v euforii a šanci mají i v tomto utkání. Bude to asi utkání v defenzivnějším duchu. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Zde by se mohla projevit únava z poháru UEFA a Inter by toho mohl využít, ale bude to vyrovnanej zápas. Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to Inter uhrál pro sebe a nedal konkurenci šanci se k němu ani přiblížit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele