37. kolo
11.05.2008 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Inter Milán - AC Siena 2:2

Inter nedokázal proměnit další šanci a pořádně si zkomplikoval boj o titul. Vyprodané San Siro vidělo strhující bitvu se smutným koncem pro domácí. Ti sice ještě ve druhém poločase nad Sienou vedli, když se trefili Vieira s Balotellim a na druhé straně Maccarone, 2:1, ale v 69. minutě vyrovnal Kharja a poslal Inter do kolen. Nerazzurri poté vyvinuli obrovský útočný tlak, jehož výsledkem byla v 79. minutě penalta, kterou ovšem neproměnil Materazzi.

Držitele titulu tak v Itálii odhalí až poslední kolo, do kterého Inter vstupuje s jednobodovým náskokem na druhý AS Řím a při současných výsledcích Interu nejsou Římané ztraceni.

Inter hned od začátku svému soupeři dokazoval, že on je tím, kdo chce vyhrát, když do utkání vlétl doslova jako hurikán. V prvních devadesáti sekundách vyslali na brankáře Manningera dvě tvrdé střely Julio Cruz a Patrick Vieira, ale ani jedna neměla větší úspěch. Siena odpověděla střelou Kharjy. Po deseti minutách hry na sebe upozornil Marco Materazzi, jenž v minulé sezoně gólem právě proti Sieně rozhodl o titulu. Tentokrát si naskočil na rohový kop a hlavičkou orazítkoval břevno. Následný rohový kop již ale byl gólový. Patrick Vieira tvrdou hlavičkou k bližší tyči poslal Inter do vedení.

Nerazzurri se poté snažili kontrolovat hru a uzamknout soupeře na vlastní polovině a nedávat mu tak příležitost ke skórování, což se mu ovšem příliš nepovedlo. Ve 30. minutě totiž Kharja propasíroval míč na Maccaroneho, jenž se z velkého úhlu svou střelou překvapil Julia Cesara a vyrovnal. Navíc v té době hrála Siena o deseti, jelikož Tomas Locatelli musel by po střetu s Materazzim ošetřován.

Hosté se nakonec málem dostali do vedení těsně před přestávkou, kdy se na Cesara řítil zcela sám Rossi, ale domácí gólman skvěle zasáhl. San Siro při této šanci zcela utichlo a také si oddechlo, když Rossi neproměnil. O pár minut později, v nastaveném čase, domácí fanoušky opět rozjásal mladíček Balotelli, jenž po dobré přihrávce zakončoval hlavou do prázdné branky.

Ve druhém poločase byla hra poměrně vyrovnaná a šance byly k vidění na obou stranách. Domácí nejprve zahrozili střelou Julia Cruze, jemuž připravil výbornou pozici Balotelli, ale argentinský útočník mířil vedle. Na druhé straně pálil taktéž mimo Maccarone. Siena si ale nakonec pro Inter připravila mnohem těžší úder v 69. minutě. Hlavní postavou byl Houssine Kharja, jenž přesně umístěnou střelou do pravého dolního rohu překonal v této situaci bezmocného Cesara.

Drama na San Siru s přibývajícím časem vrcholilo a výsledkem útočného snažení Interu byla nakonec penalta deset minut před koncem řádné hrací doby. K jejímu zahrávání se postavil sám zfaulovaný Materazzi, jenž byl stažen za dres. Jenomže italský reprezentant se svou střelou neuspěl a nechal vyniknout brankáře Manningera, jenž zhatil šance domácích na vítězství a tím pádem zkomplikoval cestu za titulem.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

no Inter si poradne zkomplikoval

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to děje ? Inter vede s přehledem celý rok a najednou si to takhle zkomplikuje. Tak to by se takovému klubu, jako je Inter, stávat rozhodně nemělo. Titul si rozhodně zaslouží, věřím, že si to v posledním zápase pohlídá. Je to zkušené mužstvo, ale bude to bohužel na úkor Parmy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele