17. kolo
23.12.2007 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Citta di Palermo - Lazio Řím 2:2

Trenér Lazia Delio Rossi měl při střídání šťastnou ruku, když poslal na hřiště místo Makinwy Tareho, který se mu v závěru utkání odměnil vyrovnávací brankou. Zajistil Laziu v konečném součtu cenný bod, protože utkání Římané dohrávali v devíti.

Lazio hře zpočátku dominovalo a podnikalo nebezpečné výpady. Ve 14. minutě přinesla akce hostů první vzrušení. Fabio Vignaroli vystřelil a jeho parťák z útoku Tommaso Rocchi střelu lehce tečoval. Palermský brankář Federico Agliardi ale předvedl pěkný zákrok. Lazio pokračovalo v tlaku, ale i Makinwova střela z hranice pokutového území byla zlikvidována, tentokrát obráncem Barzaglim. Ve 26. minutě měli hosté další větší šanci, ale ani tu neproměnili a Palermo jejich neproměněné šance potrestalo. První nebezpečnější akce přišla ve 34. minutě a hned byla gólová. Palermo kopalo volný přímý kop, který zahrával Miccoli. Ten poslal do pokutového nebezpečný centr, který skvěle zužitkoval Brazilec Simplicio a hlavičkou překonal brankáře Ballottu.

Příliš sekund ve druhém poločase neuběhlo a Palermo vedlo 2:0. Byl to opět Miccoli, kdo celou akci vymyslel a poslal opět výborný pas do pokutové území. Amauri hbitě zpracoval a prostřelil bezmocného Ballottu. Lazio se vrátilo do zápasu v 59. minutě, kdy Firmani vyslal směrem k brance něco mezi střelou a centrem. Tato výsledná "střela" překvapila brankáře Agliardiho, který kapituloval a hosté snížili na 2:1. Domácí promarnili v 76. minutě obrovskou příležitost na zvýšení svého náskoku, když Amauri neproměnil pokutový kop. Penalta byla nařízena za faul na Amauriho, kterého sestřelil Siviglia a vysloužil si za něj červenou kartu. I přes to, že hráli hosté o desíti dokázali tohoto zaváhání beze zbytku využít. Střídající Tare pronikl rozhozenou obranou soupeře a v 80. minutě srovnal na 2:2 a stanovil konečný výsledek utkání. V 89. minutě ještě viděl De Silvestri červenou kartu, ale i v devíti lidech dokázalo Lazio remízu udržet a z Palerma si odváží cenný bod.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele