22. kolo
10.02.2008 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - Inter Milán 0:2

Inter Milán pokračuje ve své suverénnosti a neporazitelnosti. Z Catanie si odváží tři body za vítězství 2:0 a jeho náskok na druhý AS Řím čítá stále osm bodů. O branky se postarali Esteban Cambiasso a David Suazo. Catania klesla o jedeno místo a je čtrnáctá.

Utkání začalo velmi vyrovnaně a míč se držel převážně ve středu hřiště. První šance přišla až v 17. minutě, po rohu Vargase se nedostal k zakončení Izco. Navíc pro Nerazzurri utkání nezačalo nikterak vesele. Zhruba po půlhodině hry musel střídat Luis Jimenez, neboť potíž s pravým stehnem mu nedovolila pokračovat. Do hry naskočil mladík Pelé. O chvíli pozdji měla Catania svou největší příležitost ke vstřelení branky. Gennaro Izco vypálil krásnou střelu z třiceti metrů a balón pouze o milimetry minul břevno Cesarovy branky. Nerazzurri ohrožovali branku domácích pouze ze standardních situací. Nicolas Burdisso dobře hlavičkoval po přímém kopu, ale Ciro Polito jej výborně vychytal.

V druhém poločase byl Inter stále marný do útoku, a tak Roberto Mancini nahradil defenzivního záložníka Cristiana Chivua honduraským forvardem Davidem Suazem. Mancini přitom také změnil rozestavení z 4-3-1-2 na útočné 4-3-3. Gólová potence modročerných se pak o mnoho zlepšila. Nejprve dostal Mascara žlutou kartu, když herecky spadl Burdissovi přes nohu a dožadoval se faulu, pak se slova již ujal úřadující mistr, respektive, jak jsme již poslední dobou u Interu zvyklí, rozhodčí. Javier Zanetti odhlavičkoval centr před bránu, kde Esteban Cambiasso s přehledem překonal Polita. Avšak Cambiasso stál v evidentním ofsajdu a snad jediný, kdo to neviděl byl bohužel sudí Farina – 1:0.

Branka do jisté míry "nahlodala" psychiku domácích fotbalistů. Do hry přišel střelec Martinez s úkolem vyrovnat. Nicméně byli to opět Nerazzurri, kdo slavil branku. David Suazo překonal ofsajdovou past domácích po přihrávce Ibrahimoviče, zkušeně obešel brankáře a skóroval, tentokráte již legálně, do prázdné brány. Domácí se o chvíli později dožadovali penalty po zákroku Burdissa na Spinesiho, avšak arbitr ve žlutém správně pokutový kop neodpískal. Do konce utkání se již nic významného neudálo, a tak si Inter odváží opět s mírnou pomocí sudího tři body ze Sicílie.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Catania doma umí, to ale Interistii dobře vědí. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou zase kecy že Inter vyhral s mírnou pomocí sudího...Cambiasso byl v ofsajdu tak 15cm to težko rozhodčí uvidí...Když jsi na lajně vidíš je v jedné rovine, hold rozhodčí nemá kameru s milionem uhlů..Autor opět zapoměl na záver, kde Cruz nastrelil tyč..jednoznačná výhra Interu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele