37. kolo
11.05.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Atalanta Bergamo 2:1

AS Řím doma dokázal porazit Atalantu Bergamo 2:1 a díky zaváhání Interu mu chybí na čelo tabulky pouhý jeden bod. O vítězi Scudetta se tak bude rozhodovat až v posledním kole.

Giallorossi byli hned ze začátku aktivnější. V první šanci domácích se ocitl Mirko Vučinič, kterému daroval dobrou zakončovaní pozici svým kiksem obránce Talamonti, černohorský střelec však minul. O chvíli později zakončoval také nepřesně Alberto Aquilani. Christian Panucci vstřelil první branku před týdnem v Janově a nyní to zopakoval. Jednalo se takřka o totožnou situaci. V 28. minutě se zahrával přímý kop a Panucci opět zavládl ve vzušném prostoru před hostující brankou.

Zhruba o pět minut později přidělal vrásky na obličeji Luciana Spallettiho svým zraněním záložník Simone Perrotta. Na hřišti uvolnil místo Marcovi Cassettimu. V zápětí musel Ferdinando Coppola vytáhnout dobrý zákrok proti Vučiničovo přímému kopu. Nicméně minutu na to všem na Stadio Olimpico zatrnulo, neboť rána Manuela Belleriho skončila na břevně Doniho svatyně.

Aby toho nebylo pro Giallorossi málo, tak se krátce po změně stran zranil stoper Philippe Mexes. Za něj zaskočila portugalská posila Vitorino Antunes. Své štěstí pokoušel jak Cristiano Doni na jedné, tak Max Tonetto na druhé straně marně. Ovšem Tonettův spoluhráč De Rossi byl o poznání úspěšnější. V 67. minutě vystřelil z přímého kopu přímo do šibenice! Hosté se však nevzali a snažili se s výsledkem ještě něco udělat. Jejich snaha vyvrcholila dvě minuty před koncem normální hrací doby. Cristiano Doni skvěle našel Belliniho, který oklamal ofsajdovou past a vzápětí zkušeně prostřelil brankáře AS.

AS Řím si tak připisuje důležité tři body a prokázal velkou morální sílu. Svěřencům Luciana Spallettiho tak nezbývá než zopakovat příští týden výhru a doufat v další zaváhání Interu, který tentokráte jede na hřiště zachraňující se Parmy.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma povinně vyhrálo a díky klopýtnutí Interu se mu naskýtá velká šance.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele