3. kolo
09.09.2023 19:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga otočila vývoj s Moreirense a slaví druhou výhru v ligové sezóně

Trenér Bragy Artur Jorge se v této dohrávce 3. kola musel obejít bez dvou opor Abela Ruize s Ricardem Hortou a i kvůli jejich absenci přišli hosté ještě do přestávky o rychle nabité vedení, nicméně v samém závěru přeci jen zmobilizovali síly a díky trefě Al Musratiho v šesté minutě nastavení nakonec zvítězili 3:2. Braga se rázem vyhoupla na šesté místo tabulky se sedmi body, domácí nováček je v tuto chvíli desátý se čtyřmi body.

Úvod zápasu přitom probíhal ve velmi opatrném duchu a na první vážnější akci se čekalo až do 27. minuty, která však hned byla gólová. Svěřenci Artura Jorgeho se z ničeho nic dostali do vedení po akci na levé straně, kdy zpětná přihrávka Álvara Djalá téměř od brankové čáry propadla do volného prostoru k rozběhnutému Ronymu Lopesovi, a ten nekompromisně zavěsil přímo pod břevno.

Domácí celek se však v žádném případě nevzdal a necelých deset minut před přestávkou vyrovnal. Zkušený devětadvacetiletý brazilský útočník André Luís se těsně předtím postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a jeho tečovaný pokus orazítkoval bližší tyč, následně už ale měl přesnou mušku po vynikajícím zpětné pasu Gonçala Franca, neboť vyskočil nejvýše do vzduchu a prudkou hlavičkou zblízka pokořil marně se natahujícího gólmana Kewina.

Moreirense se dostalo do překvapivého vedení v první nastavené minutě úvodní části. Tentokráte si k zadní tyči seběhl jiný Brazilec Madson a pobídku Joãa Camacha ve skluzu poslal do sítě i přes zásah přesouvajícího se brankáře Matheuse. Domácí hráli po změně stran nesmírně zodpovědně a svého favorizovaného protivníka téměř k ničemu nepouštěli.

Jenže Braga s blížícím se závěrem přeci jen zvýšila obrátky a kýženého vyrovnání se dočkala v 82. minutě. Na pravém křídle odvedl vynikající práci Paulo Oliveira a téměř od koncové čáry se mu podařilo odcentrovat do předbrankového prostoru, kde zůstal zcela osamocený Simon Banza a prudkou hlavičkou s pomocí země překonal bezmocného Kewina.

Poté se již zdálo, že se výsledek měnit nebude, ovšem Braga znovu ukázala svou sílu a v poslední možnou chvíli převrhla misky vah na svou stranu. O osudu tohoto střetnutí rozhodl střídající libyjský záložník Al Musrati, jelikož po rohovém kopu v podání jiného nově příchozího hráče Pizziho předskočil v rohu brankového území hned dva protihráče a balón usměrnil hlavou k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele