2. kolo
19.08.2023 19:00 CET
2 : 4
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga zvládla divoký zápas s Chavesem a poprvé v ligové sezóně se tak raduje z vítězství

Braga sice skvěle začala ve 3. předkole Ligy mistrů po drtivých výhrách nad srbským vyzyvatelem Bačka Topola (3:0 a 4:1), ovšem vstup na portugalskou ligovou scénu jí vůbec nevyšel a utrpěla senzační porážku s podceňovaným Famalicãem (1:2). Teď si i přes nepříliš povedený první poločas zlepšila náladu v Chavesu a i díky vyloučení domácího Ygora Nogueiry zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zvítězila v divokém poměru 4:2.

SC tak zaznamenalo první bodový zisk v novém ročníku a posunulo se do středu tabulky, naopak domácí GD zůstává po úvodní porážce s Riem Ave (0:2) bez bodů a momentálně je šestnácté. Do tohoto sobotního utkání lépe vstoupili favorizovaní hosté a už krátce po odehrané čtvrthodině vedli. Gólový účet zápasu otevřel Bruma, jenž si po střele Abela Ruize a skvělém zákroku brankáře Huga Souzy narazil balón s Ricardem Hortou a balón překrásně zakroutil do pravé šibenice.

Chaves se však v žádném případě nevzdal a z ničeho nic srovnal ve 43. minutě. Po rohovém kopu Nwakaliho z pravé strany se pověsil do vzduchu Héctor Hernández a přesnou hlavičkou ze sedmi metrů pokořil plachtícího gólmana Matheuse. Stejný hráč dokonce senzačně otočil vývoj osm minut po změně stran. Těsně předtím zazdil obrovskou možnost Abass, jenž z bezprostřední blízkosti orazítkoval bližší tyč, vzápětí ale napravil své zaváhání centrem z levého křídla a Hernández zamířil hlavou z deseti metrů k přední konstrukci.

SC od tohoto momentu přepnulo na vyšší rychlostní stupeň a důležitého vyrovnání se dočkalo po necelé hodině hry. Prosadit se dokázal tradiční ostrostřelec Ricardo Horta, který po geniální patičce Abela Ruize vůbec na nic nečekal a svou přízemní ranou z osmi metrů propálil naprosto bezmocného Huga Souzu. Klíčové okamžiky tohoto střetnutí byly k vidění v rozmezí 78 - 81. minuty.

Domácí si výrazně zkomplikovali situaci po nedovoleném zákroku Nogueiry, jenž ve vyložené brankové možnosti podrazil unikajícího Álvara Djalá a rozhodčí João Ferreira mu po přezkoumání videozáznamu ukázal přímou červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil právě Djaló a svým krouceným pasem našel Simona Banzu, jehož prudká hlavička zapadla k levé tyči - 2:3.

Svěřenci trenéra Artura Jorgeho definitivně stvrdili svůj úspěch v šesté minutě nastavení. Čtvrtou a zároveň poslední trefu SC vsítil jiný střídající hráč Pizzi, když po velmi šťastném odrazu nezaváhal zcela sám před hostujícím strážcem a balón zkušeně uklidil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele