22. kolo
01.02.2024 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

James Ward-Prowse (© AFP)

Solankeho další zásah West Ham nepotopil, chybu nové posily napravil Ward-Prowse

West Ham i přes vlažný start v 22. kole Premier League uhrál před vlastními fanoušky bod za remízu 1:1 s Bournemouthem. Aktivní vstup "Třešní" do utkání podtrhl hned v úvodu třetí nejlepší střelec celé soutěže Dominic Solanke, poté co mu nešťastně přistrčil balon Kalvin Phillips. Po hodině hry se však Kladiváři dočkali vyrovnání, když pokutový kop proměnil James Ward-Prowse. Za domácí mužstvo odehrál celé utkání Tomáš Souček, zatímco jeho reprezentační kolega Vladimír Coufal si odpykával karetní trest.

West Hamu po sérii čtyř klání v řadě bez vítězství přišla vhod týdenní přestávka. Ta poskytla manažerovi Davidu Moyesovi dostatek času, aby své mužstvo i s novou posilou Phillipsem zapojil do tréninku po nešťastné remíze (2:2) na hřišti Sheffieldu. Kladiváře nečekal jednoduchý úkol, jelikož Bournemouth prohrál od 5. listopadu minulého roku jen s Liverpoolem a Tottenhamem.

Philips se do svého nového angažmá uvedl hned ve třetí minutě prachbídně. Pod tlakem totiž nedokázal odehrát bezpečně míč a nabil jej Solankemu číhajícímu za obranou. Kanonýr The Cherries zachoval klidnou hlavu a brankou umlčel domácí diváky. The Irons se dlouho nemohli dostat do zápasu a přidávali další nepřesnosti, což v 36. minutě vyústilo v rychlý útok Bournemouthu. Naštěstí pro Kladiváře se výborným zákrokem blýskl Alphonse Aréola.

Necelou čtvrthodinu po změně stran se domácí dožadovali penalty, kterou jim nakonec přiřkl systém VAR. K exekuci se postavil Ward-Prowse a riskantní střelou doprostřed brány vyrovnal. Z penalty se tak trefil druhý duel v řadě. Zlepšený herní projev Kladivářů znamenal, že si již Bournemouth netvořil šance tak snadno. Závěrečný tlak se však nepodařilo nastolit ani svěřencům Davida Moyese, jejichž snaha většinou končila nepřesným centrem.

West Ham tak ani tentokrát nezvítězil a proti Bournemouthu získal jen bod. Oba celky bude další ligový zápas čekat 4. února. Kladiváři změří síly s Manchesterem United, Bees se utkají s Nottinghamem.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (2)

Přidat komentář
JimBob

philips ma teda snovej nastup... zatim mi prijde, ze ani nevi, ze je na fotbale :D

Reagovat
OnlyWHU

Po utrápeným výkonu jsme se dokodrcali ke konečný remíze. Jestli jsem něco opravdu čekal, tak tohle.

S letargickou mentalitou a po úděsný chybě nováčka Phillipse jsme ve druhý půli přece jen zabrali, ale bez jedinýho zakončení!!!! Tedy až na proměněnou penaltu WP.

U nás obstáli jen Zouma, Johnson, snad WP a především jedinej s rychlým pohybem vpřed Kudus. Zaráží ztráta formy Bowena. Slušná konkurence teď roste Cufovi ve slále lepším Johnsonovi. To nejlepší na konec - Aréola. Bez něho bychom prohráli.

Zoufale chybí Paqetá!!!

Smutný pohled na Phillipse - absolutně se nepřiblížil předpokladům a očekávaná cesta k opoře týmu bude asi ještě hodně dlouhá. Jeho nominace do základu byl neůspěšný risk. Suk může být zatím v klidu. Stejně jako po podzimním zápase opakuju: joo takovej Solanke, ten by se fakt hodil!!!!!! Pokud vím, zatím se ještě rýsuje jediná posila???.... Nebo už žádná? Budeme opět dohrávat sezonu s dorostenci?

Podtrhuju jednu věc: NAŠEMU TÝMU CHYBÍ NA JEDNOTLIVÝCH POSTECH KONKURENCE! To je dlouhodobě náš největší nedostatek.

A nabitej program před námi až do konce května! Teď na MU a pak doma Arsenál. Překvapíme? COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele