25. kolo
18.02.2024 15:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Brightonu (© AFP)

Brighton ve stínu spekulací o budoucnosti svého trenéra nedal šanci Sheffieldu

Hráči Brightonu zvítězili ve 25. kole Premier League na hřišti Sheffieldu United 5:0, a vůbec poprvé tak svého soupeře dokázali v této soutěži porazit. Rackům výrazně pomohlo domácí vyloučení a následná přesilovka, kterou ještě v první polovině úvodního dějství využili Facundo Buonanotte a Danny Welbeck. Žiletky se v početní nevýhodě na zvrat nezmohly, a naopak ještě třikrát inkasovaly. Hostující celek tak i navzdory spekulacím ohledně trenéra Roberta De Zerbiho, o něhož by údajně měla mít zájem třeba Barcelona, dovedl duel do zdárného konce.

Poslední Sheffield v minulém utkání sice triumfoval na hřišti Lutonu 3:1, ani tento úspěch ovšem Žiletkám příliš nadějí na setrvání v Premier League nedodal, šlo totiž o jejich první venkovní zisk tří bodů. Tentokrát se vrátily domů na Bramall Lane, kam přicestoval Brighton, který venku zvítězil dosud jen třikrát. Racci však doufali v dobrý výsledek, neboť na konci ledna na tomto stadionu v duelu FA Cupu slavili postup do osmifinále po výhře 5:2.

Výrazná komplikace pro Sheffield přišla hned ve 13. minutě poté, co Mason Holgate viděl za prošlápnutí kolene protihráče červenou kartu. The Seagulls proměnili nabídnutou přesilovku poměrně brzy, když početní převahu při rohovém kopu využil Buonanotte, jemuž míč sklepnul vysoký Lewis Dunk. Ve 24. minutě to navíc bylo už o dvě branky, neboť se tvrdou dorážkou pod břevno prosadil Welbeck. Krátce před pauzou se po standardní situaci trefili i Žiletky, nicméně Ben Osborn byl v inkriminovaném momentu v ofsajdu.

Osobní souboj s fanoušky The Blades sváděl Kaoru Mitoma. Jednak byla po zákroku na něj udělena červená karta a japonský šikula si domácí tábor znepřátelil i nafilmovaným pádem ve vápně. Malý příběh mohl pro hráče Brightonu dostat sladkou tečku po hodině hry, kdy zkoušel překvapit ranou na bližší tyč brankáře Wese Foderinghama, ten ale vytěsnil míč na roh. Druhý poločas se nesl v duchu obrovské převahy hostů v držení míče s jasným cílem nedat soupeři sebemenší šanci na návrat do zápasu. Žiletky se nakonec přece jen prosadily, k jejich smůle to ale bylo do vlastní sítě zásluhou nešťastné teče Jacka Robinsona. Dominanci hostů pak podtrhl perfektní ranou z voleje Simon Adingra, jenž si v závěru připsal ještě jednu trefu.

Brighton tak navázal na vzájemný duel z FA Cupu a Sheffield porazil i v ligovém utkání. V příštím kole přivítá 24. února doma Everton, Žiletky o den později zamíří na hřiště Wolves.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele