22. kolo
30.01.2024 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Cesta Arsenalu skrz uzamčené vápno Nottinghamu vedla mezi nohama bývalého gólmana

Arsenal si ve 22. kole Premier League odvezl z Nottinghamu po výhře 2:1 všechny body. Dlouho to však vypadalo, že Kanonýři nedokážou na stadionu The Tricky Trees potřetí v řadě skórovat, neboť v první půli trefili přes ohromnou převahu bránu svého bývalého spoluhráče Matta Turnera jen jednou. Střelecké trápení londýnského velkoklubu tak ukončil až v 65. minutě ranou z velkého úhlu mezi nohy amerického reprezentanta Gabriel Jesus, který navíc o chvíli později asistoval u trefy Bukaya Saky.

Jestli mohl některý z týmů Premier League žehrat na probíhající Africký pohár, byl to právě Nottingham. Reprezentovat totiž odjela hned šestice fotbalistů, povětšinou se navíc jednalo o důležité muže defenzivní složky hry. To mohlo proti Arsenalu představovat problém, jelikož Gunners v předchozím kole rozmetali slova o rostoucí krizi pěti góly do sítě Crystal Palace.

Hosté od začátku zápasu dominovali na míči a hledali v obraně Forest skulinku. Ta se ale ani po 40 minutách hry neobjevila, protože se domácí prezentovali velice důsledným fotbalem s minimálním počtem chyb. První zajímavá akce přišla až chvíli před koncem poločasu, když se Saka ve zmatečné situaci uprostřed vápna dostal ke střele, trefil však pouze dobře postaveného obránce. Následný roh si Nottingham stejně jako všechny předchozí pohlídal a nepustil Arsenal k žádné další šanci.

Ve druhém poločase se hra na obou stranách otevřela, což se projevilo hned v 53. minutě, kdy se aktivně hrající Saka odhodlal k ráně, proti které musel domácí brankář vytáhnout bleskurychlý zákrok. O chvíli později se k do té doby největší šanci utkání prorval Gabriel Jesus, jenž z bezprostřední blízkosti orazítkoval pravou tyč. Brazilec napravil svou minelu v 65. minutě, když se po rychle rozehraném autu dostal k pokusu z ostrého úhlu a rozvlnil síť soupeřovy branky. Saka se nechtěl nechat zahanbit a o chvíli později se zapsal do listiny střelců poté, co se dobře zorientoval ve vápně a nekompromisně zamířil po zemi k levé tyči. Minutu před koncem ještě snížil Taiwo Awoniyi, domácí už ale vyrovnat nestihli.

Arsenal tak na neúspěšné návštěvy City Ground z posledních let zapomněl a získal všechny body. V příštím kole přivítá 4. února Liverpool, Nottingham se tentýž den představí v Bournemouthu.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele