1. kolo
14.08.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Raphaël Varane (© AFP)

Drama v Divadle snů rozsekl netradiční střelec. Sympatický výkon Wolves na body nestačil

Rudí ďáblové zvítězili v prvním zápase nového ročníku Premier League proti Wolves těsně 1:0. Hráčů Manchesteru United se nedařilo více než tři čtvrtiny zápasu proměnit ani jednu ze svých několika šancí a sami ustáli řadu příležitostí na straně soupeře. Až v 76. minutě se dokázal hlavičkou prosadit zkušený obránce Raphaël Varane a zajistil svému týmu lepší vstup do nové sezony než do té minulé. Favorit totiž loňský ročník začal prohrou s Brightonem.

První sezona Erika ten Haga na lavičce Rudých ďáblů sice skončila pozitivně, přesto se od nich čekalo v novém ročníku další zlepšení. Nizozemský stratég k tomu dostal k dispozici novou brankářskou jedničku Andrého Onanu či talentovaného útočníka Rasmuse Höjlunda. Naopak z dříve ambiciózních Wolves se stali i kvůli odchodu kouče Julena Lopeteguiho krátce před začátkem Premier League kandidáti na sestup.

Kvalitativní rozdíl mezi oběma soupeři na začátku nebyl vůbec znát. V úvodní půlhodině nejprve zahrozil Marcus Rashford, kterého však vychytal José Sá. Na druhé straně se zase do dobré střelecké pozice dostal Pablo Sarabia, jehož přízemní pokus ale i kvůli teči Varaneho skončil vedle. Rudí ďáblové měli mezery v defenzivě, kterou jako další pronikl Matheus Cunha, jenž však těsně minul levou tyč Onanovy branky. V závěru úvodního dějství se do zakončení ještě tlačil Rashford i Antony, oba ale ztroskotali na skvělém bloku Maxe Kilmana.

Největší šance dosavadního průběhu utkání přišla chvíli po změně stran, kdy osamocený Cunha orazítkoval pouze levou tyč. Stejný hráč vypálil z hranice vápna i v 55. minutě, tentokrát zase předvedl své umění Onana. Kamerunský gólman musel zasahovat i proti pokusu Pedra Neta, který nebezpečně střílel 18 minut před koncem základní hrací doby. Místo vedení Wolves přišla pro hosty studená sprcha. Varane si v 76. minutě našel centrovaný míč a hlavou rozvlnil síť. V závěru ještě Red Devils přežili několik šancí O'Neilových svěřenců a s velkou námahou si došli pro plný bodový zisk.

Negativní prognózy sezony Wolves tak navzdory mnoha zajímavým akcím přiživila úvodní porážka na Old Trafford. V příštím kole 19. srpna přivítají Brighton, Manchester United bude hrát tentýž den na hřišti Tottenhamu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (3)

Přidat komentář
fcb+mufc

4-0

Reagovat
Class 92

2-0. Rashford + Bruno.

Reagovat
Devil

Hlavně 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele