18. kolo
23.12.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Arsenal podruhé v řadě stráví Štědrý den na špici. Souhra obávaného dua stačila Reds na bod

Arsenal remizoval ve šlágru 18. kola Premier League na stadionu Liverpoolu 1:1. Domácí celek odpověděl na brzký zásah Gabriela bleskovou akcí po tradiční ose, když Trent Alexander-Arnold fantasticky našel Mohameda Salaha. Obratu se však celek z Anfield Road nedočkal, a tak si hosté ziskem jednoho bodu vydobyli privilegium strávit Štědrý den na první příčce. V tento čas vedoucí celek tabulky přitom zvedl na konci sezony nad hlavu trofej 10krát z posledních 14 ročníků, avšak právě Kanonýrům se to při loňském tažení nepovedlo.

Když se Londýňané představili na Anfieldu v minulé sezoně, byli velmi blízko k tomu, aby ukončili své dlouholeté trápení na tomto stadionu. Fantastický vstup Gunners do zápasu ale Reds nakonec zachytili a v samém závěru srovnali, k čemuž pomohla frenetická atmosféra na tribunách. Právě po té volal kouč Jürgen Klopp i tentokrát, když si po jednoznačném postupu přes West Ham v EFL Cupu postěžoval na nedostatečnou podporu fanoušků.

Tentokrát příznivci z města Beatles působili při zpívání ikonické hymny nažhaveně, brzy je ale zmrazil už 11. gól Arsenalu ze standardní situace v ligové sezoně. Nejvýše si na centr Martina Ödegaarda naskočil stoper Gabriel. Dobrý nástup Londýňanů mohl znegovat Oleksandr Zinčenko, jenž trestuhodně opustil Salaha, Egypťanův volej však skončil na boční síti.

Sílící tlak Reds přinesl zasloužené vyrovnání ve 29. minutě. Alexander-Arnold předvedl úchvatný nákop přes celé hřiště, kde již čekal Salah a po vyhraném souboji se Zinčenkem propálil Davida Rayu. Schopnost rychlých kontrů ukázali rovněž hosté. Bukayo Saka se dostal až před Alissona, balon ale musel přenechat Gabrielovi Martinellimu a ten příliš otálel se zakončením.

Druhý zásah Liverpoolu mohl přijít z těch nejméně očekávaných kopaček. Střídající bek Joe Gomez ještě nikdy v seniorské kariéře nedal soutěžní gól, jeho obstřelu z 54. minuty však chyběly jen centimetry.

Mikel Arteta se snažil zvrátit obraz hry nasazením Leandra Trossarda, který ještě v dresu Brightonu nastřílel na Anfieldu hattrick. Domácí byli ale nadále nebezpečnějším celkem a svou převahu měli stvrdit v 73. minutě. Dva Kanonýři se po vlastním rohovém kopu komicky srazili a čtyři hráči v červeném utíkali vstříc jedinému soupeři, jenže Alexander-Arnold v nevídané tutovce trefil břevno.

Šlágr hraný jen několik hodin před Štědrým dnem tak vítěze nenašel. Liverpool se v příštím kole představí 26. prosince v Burnley, Arsenal o dva dny později přivítá West Ham.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele