4. kolo
02.09.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nottinghamu (© AFP)

Chelsea optimismus dlouho nevydržel, Nottingham zakončil venkovní trojboj s giganty vítězně

Fotbalisté Chelsea nenavázali na hladkou výhru z minulého týdne, když ve čtvrtém kole anglické Premier League prohráli na Stamford Bridge s Nottinghamem Forest 0:1. Překvapivý triumf se zrodil krátce po poločasové přestávce, kdy se po krásné průnikové přihrávce trefil přesně k tyči Anthony Elanga. Švédský křídelník, který přišel na hrací plochu jako střídající hráč, si tak připsal premiérovou trefu v dresu Forestu. The Blues alespoň k remíze nenasměrovala ani nová tvář v sestavě Cole Palmer, který na západ Londýna přišel z konkurenčního Manchesteru City.

Chelsea svými výkony zatím nepřesvědčovala, série domácích zápasů s papírově slabšími soupeři ji však mohla dostat na koně. Hráči The Blues tomu šli naproti, když v lize zdolali Luton a v EFL Cupu následně v omlazené sestavě přetlačili Wimbledon. Nottingham naopak v tomtéž poháru nestačil na Burnley, a nenaladil se tak vůbec dobře na duel na Stamford Bridge, jež bylo po Emirates Stadium a Old Trafford třetím stadionem obrovského favorita v řadě, který The Tricky Trees navštívili.

Chelsea se hned od úvodního hvizdu snažila prorazit dobře uspořádanou obranu soupeře rychlými přihrávkami na malé vápno, které ovšem končily jen na kopačkách hráčů v červených dresech. Do první zajímavější střelecké pozice se dostal po čtvrthodině hry Conor Gallagher, jenž si na hranici pokutového území počkal na odražený balon. Anglický reprezentant kroutil svůj technický pokus na zadní tyč, tu však o kousek minul. Na druhé straně mohl otevřít gólový účet utkání nejlepší kanonýr hostů Taiwo Awoniyi, jehož prudká rána po závaru v šestnáctce těsně proletěla nad břevnem. Stejný hráč zahrozil i o chvíli později, kdy jen těsně minul levou tyč po akrobatickém zakončení.

Forest využil hned prvního většího zaváhání Blues v rozehrávce. Awoniyi získal ve středu hřiště míč, který mezi nohama bránícího hráče přesně přihrál do úniku Elangovi a ten přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre. Chelsea mohla odpovědět krátce nato, když se do velké šance dostal Nicolas Jackson. Senegalský útočník si nachystal balon na zakončení z bezprostřední blízkosti, jenže byl v poslední chvíli zablokován výborným obranným skluzem Willyho Bolyho. V 83. minutě zahodil obrovskou tutovku Jackson, který z malého vápna přestřelil poloprázdnou bránu. Hráči v modrých dresech zatlačili Nottingham hluboko na jejich polovině, ale ani obrovský tlak jim k zisku alespoň bodu nestačil.

Hráči Chelsea tak zaváhání ze vzájemných duelů minulého ročníku povýšili na vyšší úroveň a prohráli. V příštím kole se 17. září představí na hřišti Bournemouthu, Nottingham o den později přivítá Burnley.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele