3. kolo
25.08.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Raheem Sterling (© AFP)

Luton byl pro Sterlinga soupeřem dle jeho gusta. Bohatý kádr Chelsea konečně vytěžil výhru

Chelsea porazila ve třetím kole Premier League na Stamford Bridge Luton 3:0. Drtivý tlak domácích vykrystalizoval v úvodní trefu v 17. minutě, kdy se po efektní sólo akci prosadil Raheem Sterling, který ve druhé půli navíc přidal pojišťovací trefu a na tu poslední nahrál. Pod obě trefy anglického reprezentanta se podepsala asistencí 20letá posila z Lyonu Malo Gusto. Nováček soutěže, jenž se postupně probojoval z neprofesionálních vod fotbalu až mezi elitu, nedokázal s bohatým velkoklubem udržet krok, a Blues tak oslavili první tříbodový zisk v sezoně.

Rekordman Moisés Caicedo si zřejmě nemohl představit horší začátek angažmá v dresu The Blues, než kterého byl součástí na stadionu West Hamu. Ekvádorský záložník, jenž do Chelsea přišel jakožto nejdražší hráč v historii Premier League, na trávníku městského rivala zkazil celou řadu přihrávek a zavinil penaltu. Kdy jindy by se však měl předvést v pozitivním světle než proti outsiderovi z Lutonu, který si v minulém kole dokonce nechal odložit duel s Burnley, aby mohl proměnit svůj stadion do prvoligové podoby.

Chelsea na nováčka Premier League těžce nastoupila už od úvodního hvizdu. Sterling se v sedmé minutě dostal k voleji z prostoru penaltového puntíku, pumelici však poslal přímo do náruče gólmana. O 10 minut později byl už anglický reprezentant úspěšnější, když našlápl na pravém křídle, prokličkoval mezi obránci v šestnáctce a po zemi nekompromisně zakončil na vzdálenější tyč. Luton se poté snažil hledat skulinky v uvolněné rozehrávce Blues a hra se začínala více vyrovnávat. Do přestávky se ovšem "Kloboučníci" do žádného slibného zakončení nepropracovali.

Chvíli po návratu z kabin mohl náskok domácích navýšit Nicolas Jackson, z osamocené pozice na levé části pokutového území však zamířil přímo do vyběhnutého brankáře. Po hodině hry si Luton vypracoval jedinečnou šanci na vyrovnání. Osamocený Ryan Giles obdržel v šestnáctce přesnou přihrávku a tečovanou ranou z první pořádně prověřil reflexy Roberta Sáncheze. Slovo si chvíli nato vzal znovu Sterling, jenž se osamostatnil na hranici malého vápna a s klidem zakončil mimo dosah gólmana. Stejně jako při jeho úvodním zásahu se mu dvorním asistentem stal 20letý Gusto. Zanedlouho se premiérové trefy v londýnském dresu dočkal Jackson, když míč zalepil nechytatelně k levé tyči.

Chelsea další ztrátu nedopustila a oslavila premiérové vítězství v ročníku. V příštím kole se představí znovu doma, a to 2. září proti Nottinghamu. Luton se o den dříve poprvé ukáže na nejmenším stadionu v dějinách Premier League proti West Hamu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele