6. kolo
24.09.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea prožívá dekády nepoznané trápení. Oslabené Blues sestřelil probuzený Watkins

Chelsea prohrála v šestém kole Premier League na domácí půdě s Aston Villou 0:1, a prožívá tak nejhorší vstup do ligového ročníku od sezony 1978/1979. Aktuálně má totiž na kontě stále pouze jedinou výhru a již potřetí v řadě nevstřelila ani gól. Šance Blues na dobrý výsledek v 58. minutě zmařil vyloučený Malo Gusto, jehož zbytečný zákrok daleko za hranicí pravidel potrestal Ollie Watkins. Tahoun Villans z minulých let se letos v nejvyšší anglické soutěži prosadil vůbec poprvé.

Londýňané sice byli i vzhledem k jejich velkým letním nákupům a doposud neodpovídajícím výsledkům terčem různých posměšků, nový lodivod Mauricio Pochettino však současnou situaci přisuzoval smůle a četným zraněním. Minimálně s druhým bodem se dalo souhlasit, neboť Chelsea skutečně postrádala několik důležitých článků sestavy. S marodkou bojovali také hosté, kteří se s ní ale zatím zvládali vypořádat o něco lépe, což dokazoval čtyřbodový náskok na jejich soupeře.

Hned zkraje prvního dějství o sobě dala vědět nejdražší letní posila The Blues Moisés Caicedo. Ten těžil z účinného napadání Nicolase Jacksona, ale vypálil pouze do rukavic Emiliana Martíneze. Na druhé straně se zaskvěl Robert Sánchez, který konečky prstů vytěsnil parádně trefený volej Lucase Digneho. O pár minut později vyslal často kritizovaný Mychajlo Mudryk na zteč Jacksona. Senegalský útočník však střelou na bližší tyč na Martíneze nevyzrál. Modří se mohli vzadu spolehnout opět na neprůstřelného Sáncheze. Ten fantasticky vychytal prudký volej Nicola Zaniola z malého vápna.

Na startu druhého poločasu si Raheem Sterling zaběhl za bránící hradbu soupeře, ale argentinský mistr světa rychle vyběhl a ztížil mu zakončení. V 58. minutě nepotěšil své spoluhráče Gusto, protože si nevybíravým skluzem u postranní čáry řekl o přímé vyloučení a na více než půlhodinu oslabil svůj tým. Klub ze západního Londýna proti přesile nakonec kapituloval. Jindy neomylný Thiago Silva propadl ve středu pole, a nabídl tak soupeři rychlý protiútok. Toho se zhostil Watkins, který využil své rychlosti a následně z ostrého úhlu procedil balon mezi nohama Sáncheze.

Chelsea tedy pokračovala v negativním trendu i nyní a připsala si další porážku. Příští zápas ji čeká 2. října, kdy se představí v městském derby proti Fulhamu. Aston Villa o dva dny dříve přivítá Brighton.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1, prolomíme špatnou sérii ve velkém stylu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele