14. kolo
02.12.2023 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Brilantní nástup vystřídala nervózní údržba. Arsenal doklopýtal k povinné výhře nad Wolves

Arsenal porazil ve 14. kole anglické Premier League Wolves 2:1. Domácí zcela fantasticky vstoupili do utkání, když na branku Bukaya Saky, která byla už 100. soutěžní trefou Londýňanů v roce 2023, navázal ještě v úvodní čtvrthodině po krásné kombinační akci Martin Ödegaard. Po raketovém nástupu však Kanonýři sundali nohu z plynu a soupeř z Wolverhamptonu se gólem z 86. minuty vrátil do zápasu. Nervózní závěr ovšem favorit ustál, a jeho náskok v čele tabulky tak narostl na čtyři body.

Média si sice po působivé demolici Lens všímala zejména ofenzivních hráčů Arsenalu, pozornost by si ale zasluhovala i obrana. Ta v posledních pěti domácích duelech inkasovala jediný gól a při pohledu do statistik všeho druhu byla tou vůbec nejlepší v Premier League. Kanonýři se i díky tomu vyhřívali na první příčce tabulky, nicméně na záda jim dýchala celá řada pronásledovatelů. Mezi nimi byl samozřejmě také Manchester City, jenž si jednu z dosavadních dvou porážek připsal právě proti Wolves.

Arsenal ale od úvodních minut potvrzoval, že se na čele tabulky chtěl udržet. Už v šesté minutě se do vápna prodral Saka, který přízemní střelou překonal gólmana domácích a poslal Gunners do vedení. O chvilku později se Londýňanům dýchalo ještě lépe, když po nádherné kombinaci ve vápně umístil Ödegaard míč k pravé tyči a zvýšil. Domácí si i nadále drželi herní převahu a Vlky nepouštěli do větších příležitostí. Ve 37. minutě přenesl Saka míč na levou stranu, a uvolnil tak Gabriela Martinelliho, který svou střelou trefil pouze vzdálenější tyč.

Hosté si připravili premiérovou gólovou možnost v 53. minutě, kdy se na pravé straně velkého vápna uvolnil Matheus Cunha, kterého ale vychytal pozorný David Raya. Po následné klidné dvacetiminutovce se skóre pokusil změnit Saka, jenž za hranicí pokutového území vyslal krásnou střelu, která jen těsně minula levý horní kout brány. V 82. minutě poslal Ödegaard míč mezi dva hráče Leandru Trossardovi a ten utíkal sám na bránu, ovšem skvělý výběh náhradního brankáře Daniela Bentleyho zabránil domácím zvýšit vedení. O pár chvil později se do útoku dostali také Vlci, kteří využili nedůrazu fotbalistů Arsenalu, vybojovali míč a Cunha střelou z hranice šestnáctky oživil naději hostů. O bleskovou odpověď se po Ödegaardově průnikové přihrávce mohl postarat Eddie Nketiah, jenže anglický útočník trefil pouze levou tyč.

Arsenal ale přesto uhájil vedení, čímž hodil rukavici svým pronásledovatelům. V příštím kole se představí 5. prosince na půdě Lutonu, Wolves tentýž den přivítají Burnley.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele